Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 18:07

Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σε διεθνές συνέδριο και στη συνέλευση της ΕΣΕΕ

Στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΣΕΕ 'Future of Retail 2022' και στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Intercontinental Athens κατά το διάστημα 27 - 29 Μαΐου 2022, συμμετείχε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας "Η Πρόοδος". 

Όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, στο συνέδριο συζητήθηκαν η έννοια της βιωσιμότητας και οι επιπτώσεις της στο λιανικό εμπόριο, οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων συναλλαγών και η ενσωμάτωσή της στη λειτουργία της επιχείρησης. Ακόμη, η επίδραση της τεχνολογίας στην εργασία και τις επιχειρήσεις και οι προκλήσεις της διανομής των προϊόντων στους καταναλωτές. 

Αναλύθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης των συνεργειών ανάμεσα στους κλάδους του τουρισμού και του εμπορίου, καθώς και η πορεία χρηματοδότησης των εμπορικών ΜμΕ από το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Επίσης, παρουσιάστηκε η  Ευρωπαϊκή Έκθεση 'Retail 2040', που υλοποιείται από το  'Insight Foresight Institute' με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος στην Γενική συνέλευση που ακολούθησε συζητήθηκαν θέματα όπως η ρήτρα αναπροσαρμογής, οι ρυθμίσεις οφειλών, οι τραπεζικές παρεμβάσεις, ο ακατάσχετος λογαριασμός, το αφορολόγητο όριο, οι πλειστηριασμοί, ο αποκλεισμός από προγράμματα, η μείωση του Φ.Π.Α., καθώς και η χρηματοδότηση των ομοσπονδιών και των εμπορικών συλλόγων.