Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 18:24

Πρόταση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης στο Επιμελητήριο για τη διοργάνωση γαστρονομικού event

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Η διοργάνωση γαστρονομικού event, που θα συμβάλει στην προβολή της περιοχής ως γαστρονομικού προορισμού, ήταν ένα από τα θέματα που έθεσε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρο, σε συνάντηση εργασίας που είχαν. Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα…

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΚΕΑΚ, συζητήθηκαν:

-Η διοργάνωση ταχύρρυθμων εκπαιδευτικών σεμιναρίων με πιστοποίηση για νέους που επιθυμούν να εργαστούν στον Τουρισμό. Θα πραγματοποιηθούν τους χειμερινούς μήνες από Οκτώβριο έως Μάρτιο. 

-Διοργάνωση ημερίδας χρήσης ελαιόλαδου από τις επιχειρήσεις εστίασης. Θα υπάρξει παρουσίαση από μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας της χρήσης ελαιόλαδων στις φριτέζες καθώς και άλλες χρήσεις του ελαιόλαδου και των παράγωγων του. 

-Διοργάνωση γαστρονομικού event με τη συμμετοχή καταστημάτων εστίασης των παραγωγών αγροτικών προϊόντων και των επιχειρήσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.  Θα γνωρίσουμε τον τόπο μας, Θα μάθουμε τις επιχειρήσεις μας, Θα γευτούμε Καλαματιανά εδέσματα και γαστρονομικούς προορισμούς της περιοχής μας. Θα ορίσουμε το γαστρονομικό χάρτη της πόλης μας και θα διαφημίσουμε τους κρυμμένους θησαυρούς που βρίσκονται γύρω μας. 

-Συγγενικά δικαιώματα και μνημόνιο συνεργασίας ΚΕΕΕ με GEA 

Η Συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε πνεύμα συνεργασίας για τα βασικά αιτήματα του κλάδου μας που είναι η εκπαίδευση και η γνώση του παραγωγικού πλούτου της περιοχής μας”.