Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 17:41

Αλλαγές ζητά Π.Μαντάς για να μπουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

Αλλαγές ζητά Π.Μαντάς για να μπουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός»

Τη θέση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, για τη βελτίωση των όρων του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν και πολύ μικρές επιχειρήσεις, κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, που συντάσσεται με το αίτημα…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή κ. Μαντά επισημαίνονται τα εξής: «Η παρέμβαση του κ. Μαντά αφορά στο πρόγραμμα του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων "Δράση 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ", το οποίο απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν ακόμη ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στη λειτουργία τους. Στις βασικές προϋποθέσεις του προγράμματος έχει οριστεί ο προϋπολογισμός κάθε αίτησης να είναι από 18.000 έως και 30.000 ευρώ, η επένδυση να πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε 9 μήνες και η επιχείρηση να διαθέτει τουλάχιστον 5 θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή μερικής απασχόλησης (5 ΕΜΕ), ενώ το ποσοστό της επιδότησης στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να ανέλθει έως και το 50% της εγκεκριμένης δαπάνης.

Με την αναφορά του ο κ. Μαντάς συντάσσεται με τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας το οποίο ζητά το πρόγραμμα να προσαρμοστεί καλύτερα στα δεδομένα των πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι πιο πολλές εκ των οποίων διαθέτουν από 1 έως 5 ΕΜΕ, ενώ οι επενδυτικές τους ανάγκες είναι αρκετά χαμηλότερες από το κατώτατο όριο των 18.000 ευρώ που ορίζεται στο πρόγραμμα. Ο βουλευτής ζητά «την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της δράσης αυτής» σημειώνοντας ότι εφόσον υλοποιηθούν οι προτάσεις του Επιμελητηρίου, το πρόγραμμα θα γίνει «διαθέσιμο για τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους ένα σημαντικό στήριγμα για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους και τη διεύρυνση των εργασιών τους».