Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 18:53

Τηλέφωνο του Άδωνι Γεωργιάδη στον Νίκο Μαλαπέτσα για τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας

Τηλέφωνο του Άδωνι Γεωργιάδη στον Νίκο Μαλαπέτσα για τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Νίκο Μαλαπέτσα, είχε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη διαμαρτυρία του Συλλόγου για την εξομοίωση του προστίμου αδήλωτης εργασίας με το πρόστιμο υποδηλούμενης εργασίας. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας σημειώνει ότι “η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού δίνει ελπίδα για ουσιαστική λύση στα σοβαρά εργασιακά θέματα της εστίασης”...

 

Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας ανακοίνωσε σχετικά: “Ενημερώνει ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εργασίας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαλαπέτσα. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και διευκρινίσεις για την εξομοίωση των προστίμων της αδήλωτης εργασίας με την υποδηλούμενη. Τέθηκαν αρκετοί προβληματισμοι και ουσιαστικά ζητήματα εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας Ιδιαίτερα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

 


Έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εστίασης Καλαμάτας για τον Άδ.Γεωργιάδη – «Στοχοποιεί τον κλάδο μας»


 

Ο Υπουργός έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον και ανανέωσε την επικοινωνία με το Σύλλογο για μετά τον Αύγουστο.

Ο Σύλλογος για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης έθεσε το θέμα στην estiasigreece ως οργανωτικό μέλος της για να προετοιμάσει την συνάντηση.

Επίσης ενημέρωσε την ομοσπονδία (ΠΟΕΣΕ) για την επικοινωνία του Υπουργού και τη διάθεση για διάλογο. 

Η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού δίνει ελπίδα για ουσιαστική λύση στα σοβαρά εργασιακά θέματα της εστίασης”.