Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 03:06

Εκπομπή για την Καλαματιανή εταιρεία ΚΛΗΜΗΣ στο ευρωπαϊκό κανάλι EURONEWS

Εκπομπή για την Καλαματιανή εταιρεία ΚΛΗΜΗΣ στο ευρωπαϊκό κανάλι EURONEWS

ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ 153 ΧΩΡΕΣ
Διεθνή προβολή, ως επιχείρηση που καινοτομεί και εφαρμόζει ευρωπαϊκά οικολογικά και περιβαλλοντικά συστήματα διαχείρισης, έχει η Καλαματιανή εταιρεία ΚΛΗΜΗΣ. Την επισκέφθηκε η τηλεοπτική εκπομπή Business Planet του ευρωπαϊκού καναλιού EURONEWS, που θα μεταδοθεί σε 153 γλώσσες!...

Ειδικότερα, στις 16 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε την εταιρεία ΚΛΗΜΗΣ ο δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής Business Planet, Serge Rombi.
Η εκπομπή αυτή είναι ένα 3λεπτο TV magazine, που επικεντρώνεται σε επιτυχημένες ιστορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Κάθε ιστορία μεταδίδεται 15 φορές σε 158 χώρες και σε 13 γλώσσες. Κάθε μέρα, το κανάλι EURONEWS αγγίζει τα 10 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα της εκπομπής, που το πρώτο μέρος της γυρίστηκε στη Καλαμάτα και στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΚΛΗΜΗΣ, αφορά την κυκλική οικονομία (circular economy), το Ευρωπαϊκό σύστημα οικολογικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης EMAS που τηρεί και εφαρμόζει η εταιρία ΚΛΗΜΗΣ και είναι παράδειγμα προς μίμηση μιας και κατέχει δύο πανευρωπαϊκούς τίτλους τα τελευταία 6 χρόνια (2009 & 2014) για το καινοτόμο πυρηνοκάρβουνο που παράγει.
Τη συνέντευξη για την ΚΛΗΜΗΣ παραχώρησε η κα. Κοτταρίδη Δήμητρα, Γενική Διευθύντρια Πωλήσεων της εταιρίας όπου αναφέρθηκε για τον τρόπο παραγωγής, τα πλεονεκτήματα του πυρηνοκάρβουνου ΚΛΗΜΗΣ και τα επιτεύγματα καθώς και τα οφέλη της εταιρίας μέσω του περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης EMAS.
Πέρα από τα πλάνα που τραβήχτηκαν στο εργοστάσιο ΚΛΗΜΗΣ και αφορούσαν τον τρόπο παραγωγής του πυρηνοκάρβουνου, τραβήχτηκαν και πλάνα από το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας καθώς και πανοραμικά πλάνα της πόλης της Καλαμάτας από την Βέργα.
Το δεύτερο μέρος της εκπομπής γυρίστηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ίδρυμα Ωνάση όπου στη συνέντευξη που δόθηκε από την κα. Οικονομοπούλου Αλεξία υπεύθυνη του EMAS για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Δ/νσης Προστασίας Βιοποικιλότητας, Εδάφους και Διαχείρισης Αποβλήτων του Τμήματος Περιβαλλοντικών Πιστοποιήσεων, αναφέρθηκε στο σκοπό τον τρόπο και τα οφέλη της τήρησης του EMAS από τις εταιρίες και τους οργανισμούς.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί στα τέλη του Ιανουαρίου 2016 και αποτελεί σημαντική προβολή τόσο για την ίδια την εταιρία όσο και για την πόλη της Καλαμάτας.