Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 09:03

Στον αέρα η εκπομπή του Euronews για την καλαματιανή εταιρεία Κλήμης

Στον αέρα η εκπομπή του Euronews για την καλαματιανή εταιρεία Κλήμης

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παράδειγμα προς μίμηση για τα ευρωπαϊκά και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα η Καλαματιανή εταιρεία «Κλήμης», όσον αφορά την κυκλική οικονομία και οικολογική καινοτομία. Αυτό το παράδειγμα προβάλλεται αυτή την εβδομάδα από το ευρωπαϊκό κανάλι Euronews και την εκπομπή Business Planet…

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής Serge Rombi της τηλεοπτικής εκπομπής Business Planet του Ευρωπαϊκού καναλιού EURONEWS επισκέφθηκε την Καλαμάτα προκειμένου να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στην εταιρεία Κλήμης σχετικά με την κυκλική οικονομία (circular economy), το Ευρωπαϊκό σύστημα οικολογικής και περιβαλλοντικής διαχείρισης EMAS που τηρεί και εφαρμόζει και είναι παράδειγμα προς μίμηση μιας και κατέχει δύο πανευρωπαϊκούς τίτλους τα τελευταία 6 χρόνια (2009 & 2014) για το καινοτόμο πυρηνοκάρβουνο που παράγει.
Στον δημοσιογράφο είχε μιλήσει η Δήμητρα Κοτταρίδη, γενική διευθύντρια πωλήσεων της εταιρείας και ειδικότερα αναφέρθηκε στον τρόπο παραγωγής, τα πλεονεκτήματα του πυρηνοκάρβουνου Κλήμης και τα επιτεύγματα καθώς και τα οφέλη της εταιρείας μέσω του περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης EMAS.
Πέρα από τα πλάνα που τραβήχτηκαν στο εργοστάσιο ΚΛΗΜΗΣ και αφορούσαν τον τρόπο παραγωγής του πυρηνοκάρβουνου, τραβήχτηκαν και πλάνα από το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας καθώς και πανοραμικά πλάνα της πόλης της Καλαμάτας από τη Βέργα.
Το επεισόδιο λοιπόν προβάλλεται πλέον στο Euronews. Η εκπομπή Business Planet είναι ένα 3λεπτο TV magazine που επικεντρώνεται σε επιτυχημένες ιστορίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.
Κάθε ιστορία μεταδίδεται 15 φορές σε 158 χώρες και σε 13 γλώσσες. Κάθε μέρα, το κανάλι EURONEWS αγγίζει τα 10 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο επίσημο site του Euronews - Business Planet.