Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 12:20

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στα καταλύματα

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στα καταλύματα

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  
Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο, υποχρεωτικό για υπεύθυνους καταστημάτων, για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αυτά ισχύουν από 25/5/2022, διοργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Θα γίνει ηλεκτρονικά, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Εισηγητής θα είναι ο Γιάννης Κακός, Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών, M.sc εισηγητής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΕΦΕΤ και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ανακοίνωσε σχετικα ότι “έπειτα από τη δημοσίευση της τελευταίας ΚΥΑ στις 25/05/2022 (ΦΕΚ 2587/τεύχος δεύτερο/24.05.22) η οποία τροποποίησε την προηγούμενη στις 30/04/2022 για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου για το έτος 2022, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής.

Όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος:

  • από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα
  • άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom  την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 από τις 18:30 έως 20:30

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και 1 ώρα πριν την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία συμμετοχής και να λάβουν τη σχετική πρόσκληση για την είσοδο τους στην πλατφόρμα zoom, στο σύνδεσμο: https://forms.office.com/r/8xPy04JQcb

Το εκπαιδευτικό webinar θα πραγματοποιηθεί με εισηγητή τον κ. Γιάννη Κακό, Τεχνολόγο Τροφίμων και Ποτών M.sc εισηγητή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΕΦΕΤ και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επισημαίνουμε ότι για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα πιστοποίησης Health First αυτό εκδίδεται για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από το Υπουργείο Τουρισμού https://www.healthfirsttourism.gr/ ενώ για τα ξενοδοχεία από το ΞΕΕ. 

Η επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης Health First απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις Τ: 27210 62212 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.”.