Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 21:08

Ιδιαίτερα αισιόδοξη η κίνηση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, εγκαινιάστηκαν οι πτήσεις της Lufthansa από Μόναχο

Ιδιαίτερα αισιόδοξη η κίνηση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, εγκαινιάστηκαν οι πτήσεις της Lufthansa από Μόναχο

ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 2019  
Ένα από τα πιο δυνατά ονόματα των αεροπορικών εταιριών της Ευρώπης, η γερμανική Lufthansa, “τροχοδρόμησε” το απόγευμα του Σαββάτου πρώτη φορά στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Καλαμάτας, φέρνοντας από το Μόναχο 116 επισκέπτες. Υποδέχτηκαν το γερμανικό αεροπλάνο και τους επιβάτες του η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού (και Πολιτισμού) Άννα Καλογεροπούλου και η συνεργάτιδά της Κατερίνα Γιατράκου, ενώ πυροσβεστικά οχήματα εκτόξευσαν νερό σχηματίζοντας αψίδα κατά την είσοδό του στο χώρο στάθμευσης. Το πρωί ήρθαν με την Scandinavian Airlines άλλοι 179 επισκέπτες, από το Όσλο της Νορβηγίας. Ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Τσιώρος, δήλωσε στην Kalamata Journal ότι τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς η κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ξεπέρασε κατά πολύ το αντίστοιχο διάστημα της χρονιάς ορόσημο για το αεροδρόμιο, που ήταν το 2019…


Παραδοσιακά γλυκίσματα στους επισκέπτες από την Άννα Καλογεροπούλου και την Κατερίνα Γιατράκου 

“Εγκαινιάζουμε τη νέα πτήση με τη Lufthansa από το Μόναχο, μια μεγάλη πόλη της Ευρώπης και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι”, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, Άννα Καλογεροπούλου, προσθέτοντας ότι με τις μεγάλες εταιρίες που έρχονται στο αεροδρόμιο και με την προώθηση της ιδιωτικοποίησής του ανοίγουν οι προοπτικές για υπερατλαντικά ταξίδια επισκεπτών στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

“Ο τουρισμός είναι αερομεταφορές” είπε ακόμη η αντιπεριφερειάρχης και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαθέτοντας ένα μεγάλο μέρος των πόρων του τουριστικού της προγράμματος για την προβολή του προορισμού στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιριών και σε άλλες διαφημιστικές δράσεις, επιδιώκει την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Όπως πρόσθεσε, οι έρευνες δείχνουν ότι η νέα τάση είναι οι επισκέπτες να επιλέγουν τον προορισμό τους με κριτήριο την απευθείας αεροπορική σύνδεση με τον τόπο όπου κατοικούν. Γι’ αυτό, συνέχισε, η προσπάθεια είναι ο προορισμός αεροδρόμιο Καλαμάτας να βρίσκεται σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Ευρώπης. 

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στη νέα τουριστική περίοδο η αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογεροπούλου ήταν αισιόδοξη, σημειώνοντας ότι “και πέρσι ο προορισμός μας είχε καλύτερη ανάκαμψη σε σχέση με όλη την επικράτεια. Είμαστε αισιόδοξοι και φέτος θα πάμε καλά”. Πρόσθεσε πάντως ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία “επηρεάζει την ψυχολογία των Ευρωπαίων, όπως επίσης επηρεάζει το κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών. Παρόλα αυτά βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει διάθεση να ταξιδέψει”. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΩΡΟΣ

Ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Τσιώρος, από την πλευρά του σημείωσε ότι “το πρωί υποδεχτήκαμε, μετά από μια διακοπή πέντε χρόνων περίπου, την πρώτη πτήση της Scandinavian Airlines από το Όσλο της Νορβηγίας με 179 επιβάτες και το απόγευμα την πρώτη πτήση μιας μεγάλης αεροπορικής εταιρίας της Ευρώπης, της Lufthansa με 116 επιβάτες. Σιγά σιγά μπαίνουμε στο πλήρες πρόγραμμα της περιόδου. Τα έως σήμερα στοιχεία είναι εξαιρετικά, τους πρώτους δύο μήνες έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τη χρονιά ορόσημο του αεροδρομίου της Καλαμάτας, που ήταν το 2019. Και επίσης έχουμε εντυπωσιακή αύξηση και στη σίτιση και στην αεροπορική κίνηση των ιδιωτικών αεροσκαφών VIP. Μέχρι τα μέσα του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και θα είμαστε στην πλήρη ανάπτυξή του για την ανάδειξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προορισμού ιδιαίτερα ανταγωνιστικού. Ευελπιστούμε για το καλύτερο!”. 

Στ.Μ.