Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 11:38

Στην Παγκόσμια Επιτροπή Αθλητών Υγρού Στίβου η Μανιάτισσα Βούλα Κοζομπόλη

Στην Παγκόσμια Επιτροπή Αθλητών Υγρού Στίβου η Μανιάτισσα Βούλα Κοζομπόλη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ 
Στην Επιτροπή Αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (FINA 2017-2021) εκλέχτηκε η Μανιάτισσα, από τον Κάμπο της Αβίας, Βούζα Κοζομπόλη, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και αργυρή Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης. Όπως τονίζει ο Σύλλογος των Ολυμπιονικών, πρόκειται για «μία ακόμη παγκόσμια αναγνώριση για το έργο που επιτελεί στο χώρο του αθλητισμού»…

Ειδικότερα, η Βούλα Κοζομπόλη στις τελευταίες εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου εκλέχτηκε στην Επιτροπή Αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου, μαζί με άλλα 15 μέλη, αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς των αθλημάτων του υγρού στίβου.

Επίσης ορίστηκε ως εκπρόσωπος των αθλητών στην Παγκόσμια Επιτροπή για την υδατοσφαίριση της FINA (TWPC) όπου εκτός της ιδίας, υπάρχει μία μόνο ακόμα γυναίκα. Η εκλογή αυτή της Βούλας Κοζομπόλη στη Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού στίβου αποτελεί την συνέχεια μίας σειράς αναγνωρίσεων προς το πρόσωπό της σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, με κορυφαία εκείνη της επιλογής της από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το «IOC Women & Sports Award 2015» της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και του ορισμού της ως μέλους της Επιτροπής Marketing της ΔΟΕ.

Μετά την εκλογή της η Βούλα Κοζομπόλη προέβει στην ακόλουθη δήλωση: "Από τις νέες μου θέσεις στη FINA θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την βελτίωση των συνθηκών των αθλητών του υγρού στίβου και φυσικά για την καλύτερη εξέλιξη του αθλήματός μου την υδατοσφαίριση. Τέλος , θέλω να ευχαριστήσω την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και τον πρόεδρο κ. Διαθεσόπουλο που με πρότεινε για να είμαι υποψήφια στις εκλογές της FINA".