Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 15:31

Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας με 2.500 παιδιά, μεγάλους και μεγαλύτερους!

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος Δημήτρης Μπούχαλης, Χρήσος Μπένος, Αντωνία Μπούζα, Θύμιος Αλεξόπουλος, Μανώλης Σηφογιωργάκης Γιάννης Χαραλαμπόπουλος Δημήτρης Μπούχαλης, Χρήσος Μπένος, Αντωνία Μπούζα, Θύμιος Αλεξόπουλος, Μανώλης Σηφογιωργάκης

ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
Αφιερωμένος στον Σύλλογο Τυφλών Καλαμάτας είναι ο φετεινός Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας 10 χλμ που διοργανώνει το Σάββατο 20 Απριλίου, για 19η συνεχή χρονιά, ο  Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ). Για συμμετοχές «ρεκόρ» που ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 1.700 κάνουν λόγο οι διοργανωτές, διευκρινίζοντας ότι ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί “παντός καιρού!”…

Ο αγώνας δρόμου, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας, θα ξεκινήσει στις 18:30, από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Η διαδρομή είναι γρήγορη και επίπεδη, τα 8 από τα 10 χλμ είναι κατά μήκος της παραλίας, με αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια) και τερματισμό επίσης στην Κεντρική Πλατεία.

Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου θα διεξαχθούν:

α) Το δυναμικό βάδισμα των 10 χλμ.( ώρα έναρξης 18:00)

και β) ο αγώνας για παιδιά και γονείς 1.5 χλμ. (ώρα έναρξης 18:35).

Οι εγγραφές, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr. κλείνουν απόψε (18/04) και αφορούν στους αγώνες των 10 χλμ. και όχι στον παιδικό αγώνα για τον οποίο δεν γίνονται εγγραφές.

Περιορισμένες εγγραφές θα πραγματοποιούνται την ημέρα του αγώνα (20/04) από τις 10:00 το πρωί στη Γραμματεία που θα έχει στηθεί στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τις εγγραφές στον αγώνα για παιδιά και γονείς, οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.500, όπως τονίστηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου που έδωσαν νωρίτερα οι διοργανωτές.

«Το Σάββατο τρέχουμε όλοι για να χαρούμε και να διασκεδάσουμε»

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Καλαμάτας  να βρεθούν το Σάββατο στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής, για να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ, Χρήστος Μπένος. Ο ίδιος παρατήρησε ότι το δρομικό κίνημα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στον Νομό Μεσσηνίας, θεωρώντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση  έχει βάλει και ο ΣΔΥΜ ένα λιθαράκι. Ανέφερε ότι φέτος από τα έσοδα του αγώνα θα προσφερθούν εθελοντικά στον Σύλλογο Τυφλών της Καλαμάτας, «που με τη δύναμη της ψυχής τους και το μεγαλείο που έχουν, παίρνουν το μεγαλύτερο μετάλλιο του κόσμου».

Από την πλευρά της η θεματική Αντιπεριφερειάρχης, Αντωνία Μπούζα, είπε μεταξύ άλλων ότι η εκδήλωση αυτή έχει κι ένα κοινωνικό πρόσημο, αναφερόμενη στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Τυφλών και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει πάντα τέτοιου είδους εκδηλώσεις που ενισχύουν το φίλαθλο πνεύμα  και στρέφουν τα παιδιά σε θετικά βήματα στη ζωή τους».

Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης συνεχάρη τον ΣΔΥΜ «γιατί είναι ο σύλλογος που έβαλε στη ζωή μας το δρομικό κίνημα, στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία», σημειώνοντας ότι και ο ίδιος θα συμμετέχει στον αγώνα για μία ακόμη φορά.

Για αθρόα συμμετοχή εθελοντών έκανε λόγο από την πλευρά του ο Θύμιος Αλεξόπουλος, αντιπρόεδρος του ΣΔΥΜ και υπεύθυνος για την συγκρότηση της εθελοντικής ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι οι εθελοντές είναι πιο σημαντικός παράγοντας που κάνει έναν αγώνα «μεγάλο». Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες το Σάββατο, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι όσοι τρέχουν, δεν φοβούνται τη βροχή!

«Ο ΣΔΥΜ μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας προς τα μέλη μας, το οποίο είναι περισσότερο υποστηρικτικό,  ψυχολογικό και ηθικό», τόνισε παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών Καλαμάτας, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. Όπως είπε, μέχρι στιγμής ο σύλλογος αριθμεί 80 μέλη, ενώ κάλεσε όλους να χαρούν την διαδρομή του αγώνα, καθώς ο ίδιος συμμετέχει για τρίτη φορά φέτος.

Τέλος, ο Μανώλης Σηφογιωργάκης, εκπροσωπώντας τον Τομέα των Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σημείωσε ότι  από το 2007 οι Σαμαρείτες δίνουν ανελλιπώς το παρών στην διοργάνωση των αγώνων του ΣΔΥΜ, ενώ ευχαρίστησε τον Σύλλογο Δρομέων, υπενθυμίζοντας ότι κατά τον περσινό αγώνα μέρος των εσόδων είχαν διατεθεί στον Τομέα των Σαμαρειτών.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Β.Π.