Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 16:59

Μανώλης Μάκαρης: Πρώτο μας έργο να φέρουμε τον αθλητισμό στη γειτονιά

Μανώλης Μάκαρης: Πρώτο μας έργο να φέρουμε τον αθλητισμό στη γειτονιά

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το πρόγραμμά του για τον αθλητισμό παρουσίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης, που υπογράμμισε ότι το πρώτο έργο, εφόσον η παράταξή του κερδίσει τις εκλογές, θα είναι “να φέρουμε τον αθλητισμό στη γειτονιά”. Η παρουσίαση του προγράμματος για τον αθλητισμό έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, παρουσία του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, ενώ ο Μανώλης Μάκαρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους συνυποψηφίους του και τους υπόλοιπους συνδυασμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν δεν έχουν να παρουσιάσουν πρόγραμμα αλλά “τίτλους ευχολογίου”...

“Την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων μας, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, συντάσσουμε μελέτες επισκευής και εκσυγχρονισμού και εμπλουτισμού των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών του Δήμου”, τόνισε ο Μανώλης Μάκαρης, πριν δώσει το λόγο για την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος για τον αθλητισμό στους υποψήφιους του “Ανοιχτού Δήμου Ενεργοί Πολίτες” Νικηφόρο Ψυχογιάννη, Σταύρο Λάμια και Λεωνίδα Βέλλη.

Σκοπός, συνέχισε ο Μανώλης Μάκαρης, είναι “μέχρι τη εξάντληση της θητείας μας να έχει αποκτήσει ο Δήμος σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα θέτουμε τις βάσεις για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, ανακοίνωσε ότι θα αναδιαμορφωθεί ο τρόπος λειτουργίας του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου “τόσο νομικά όσο και εκτελεστικά” και εξήγγειλε τη θεσμοθέτηση γνωμοδοτικής επιτροπής αθλητικού σχεδιασμού γιατί “δίνουμε μεγάλη σημασία να φέρουμε τον αθλητισμό στη γειτονιά και αυτό θα είναι το πρώτο έργο νέων υποδομών που θα κάνουμε στην Καλαμάτα”.

Επίσης ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι η δημοτική του αρχή θα επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό και θα συμμετέχει σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις καλύπτοντας μέχρι και το 50% του κόστους τους.

Το σχετικό κόστος, συνέχισε ο Μανώλης Μάκαρης, θα καλύπτεται από τη “μεταφορά του 30% του πολιτιστικού τέλος σε ειδικό λογαριασμό με δικό του κωδικό”.

Σημείωσε ακόμη ο υποψήφιος δήμαρχος ότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου θα λειτουργούν με αυστηρό πλαίσιο κανονισμού λειτουργίας.

Σε ό,τι αφορά τους συνυποψήφιούς του ο Μανώλης Μάκαρης σχολίασε: “Και ενώ εμείς κάνουμε θεματικές εκδηλώσεις, οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις δεν έχουν παρουσιάσει πρόγραμμα αλλά απαρίθμηση τίτλων ευχολογίου. Δεν είναι όμως μόνο να λες ότι θα κάνεις κάτι, πιο σημαντικό είναι να πεις και να βρεις πως θα το κάνεις. Τους καλούμε λοιπόν να πάρουν θέση για κάθε θεματική ενότητα και να κάνουμε έναν ειλικρινή διάλογο σε επίπεδο συγκεκριμένων θέσεων. Ας μας απαντήσουν τι θα κάνουν για τον πολιτισμό, για τη διαχείριση απορριμμάτων, για τον αθλητισμό”.

Στ.Μ.