Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 18:46

Φασούλι το φασούλι…

Νίκος Αναστασόπουλος Νίκος Αναστασόπουλος

ΡΟΔΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0 
Με το βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε από τη Ρόδο η Καλαμάτα, που απέσπασε «λευκή ισοπαλία» από την ομώνυμη τοπική ομάδα στο παιχνίδι που έγινε σήμερα για την 4η αγωνιστική του νοτίου ομίλου της football league. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου εξακολουθεί να είναι αήττητη, με μηδέν μάλιστα παθητικό, αλλά μετά τη νίκη του Ιάλυσου υποχώρησε στη δεύτερη θέση, δυο βαθμούς πίσω από την κορυφή. 

Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, ανασταλτικά ήταν καλή, αλλά στον επιθετικό τομέα, δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της και να βρει το γκολ, παρά τις προσπάθειες, κυρίως, του «δαιμόνιου» Μπουσμπίμπα. Κάθε βαθμός βέβαια εκτός έδρας είναι σίγουρα πολύτιμος και σημαντικός στη «μάχη» του πρωταθλητισμού, από τη στιγμή μάλιστα που οι γηπεδούχοι, οι οποίοι προέρχονταν από τρεις ισοπαλίες, έπαιξαν με πάθος για τη νίκη. Σίγουρα πάντως, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων μέσα από τα παιχνίδια και τη δουλειά που γίνεται. Την Τετάρτη η «Μαύρη Θύελλα» υποδέχεται στην έδρα της τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Στο α’ 45λεπτο πρωταγωνιστής ήταν ο… αέρας. Στο γήπεδο της Ρόδου φύσαγε αρκετά, με την Καλαμάτα να τον έχει κόντρα, την Ρόδο να το εκμεταλλεύεται, να ελέγχει μεν τον ρυθμό, να έχει την κατοχή, χωρίς όμως τη μεγάλη φάση ή πολλά σουτ προς την εστία του Ταίρη, μένοντας έτσι σε μια φλύαρη υπεροχή. Η Καλαμάτα επιθετικά είχε πάλι τον Μπουσμπίμπα σε κέφια ο οποίος ήταν απειλητικός σε κανά δυο περιπτώσεις, τελικά όμως κι αυτή πήγε στα αποδυτήρια χωρίς την ουσία.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε, κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, και προς το τέλος, το ματς έγινε «ροντέο» αφού και οι δυο ομάδες με όσες δυνάμεις τους απέμειναν «ζήτησαν» το γκολ, αλλά κυρίως με ατομικές και ανορθόδοξες προσπάθειες. Ο αέρας εξακολουθούσε να δημιουργεί δυσκολίες στην κυκλοφορία της μπάλας. Η «Μαύρη Θύελλα» ισορρόπησε το παιχνίδι, απείλησε περισσότερο απ’ ότι στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο 68’  σε ωραίο σουτ από τον Κωνσταντινόπουλο, λίγο έξω από την εστία του Πίτκα και στο 86’  με τον Σουμπίνιο. Στο, 87΄(ορθώς) ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Κέρη.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν οι Μπακαγιόκο, Αλεξόπουλος

Ρόδος (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Νικολόπουλος (53’  Πεχλιβανόπουλος), Κάψαλης, Χύσι, Καραγεώργης, Ritacco (68’  Σουλάι), Αρναρέλλης, Μαρτσάκης, Δελαπόρτας, Τσίπρας, Μακρής (68’  Σερέντιους).

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβίνγκα (79’  Παναγιώτου), Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλος, Παπατόλιος, Παυλίδης (60’  Σουμπίνιο), Αλεξόπουλος (60’  Κέρη), Μαρκόφσκι (79’ Φελίπε), Μπουσμπίμπα (84’  Ηλιόπουλος).
Ι.Τσ.

Αποτελέσματα

Αιγάλεω – Ασπρόπυργος 1-0 (56′ Μπαρμπαρούσης)

ΑΣ Ρόδου – Καλαμάτα 0-0

Ιάλυσος – ΑΣ Σαντορίνης 1-0 (62′ Χατζησάββας πεν)

Αστέρας Βλαχιώτη – Νίκη Βόλου 0-0

ΑΟ Επισκοπής – Καλλιθέα 0-0

 

Football League 2020-21 (Νότιος Όμιλος) | Βαθμολογία

 

Ιάλυσος 10

Καλαμάτα 8

Καλλιθέα 6

Αιγάλεω 6

Σαντορίνη 5

Επισκοπή 5

Αστέρας Βλαχιώτη 5

Ρόδος 4

Νίκη Βόλου 2

Ασπρόπυργος 0



Επόμενη αγωνιστική

Νίκη Βόλου — Σαντορίνη

Καλαμάτα — Αστέρας Βλαχιώτη

Ασπρόπυργος — Ιάλυσος Ρόδου

Καλλιθέα — Ρόδος

ΑΟ Αιγάλεω — Επισκοπή