Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 17:17

Παράταξη Τζαμουράνη: Λανθασμένη σε κάθε περίπτωση η ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα

Κώστας Τσαπόγας, Βασίλης Τζαμουράνης, Ευγενία Κούβελα, Βασίλης Κανάκης, Γιάννης Χριστόπουλος, Σπύρος Χανδρινός, Δημήτρης Φαββατάς, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος Κώστας Τσαπόγας, Βασίλης Τζαμουράνης, Ευγενία Κούβελα, Βασίλης Κανάκης, Γιάννης Χριστόπουλος, Σπύρος Χανδρινός, Δημήτρης Φαββατάς, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 

Η επιλογή της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα, η απόφαση της ΔΕΥΑΚ να αγοράσει με περίπου 1.500.0000 ευρώ οικόπεδο και κτίριο για τα γραφεία της, ενώ έχει ήδη σπαταλήσει περίπου 150.000 ευρώ για το κτίριο της παλιάς νοσηλευτικής σχολής στο νέο Δημαρχείο, καθώς και η πιστοποίηση του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030, ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Τζαμουράνης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, πλαισιωμένος από το σύνολο σχεδόν των δημοτικών και κοινοτικών του συμβούλων…

 

Ήταν η πρώτη συνέντευξη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, “Καλαμάτα Μετά”, στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο και όπως τόνισε ο Βασίλης Τζαμουράνης, ξεκινώντας την τοποθέτησή του, η παράταξή του έχει ξεκαθαρίσει από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου ότι δεν θα είναι “συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση” αλλά “αντιπολίτευση με εποικοδομητικό λόγο, με προτάσεις και με απόψεις”. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους η μείζων μειοψηφία διαφωνεί, κάθετα όπως υπογράμμισε, με την ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ. 

Σημειώνεται ότι χθες η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, με κατά πλειοψηφία απόφασή της, ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα και όρισε ανάδοχο τη μοναδική επιχείρηση που κατέθεσε προσφορά. Ο κ. Τζαμουράνης σημείωσε ότι η προσφορά έχει ύψος 258.000 ευρώ το χρόνο (για πέντε χρόνια με δικαίωμα παράτασης για άλλα πέντε), όταν το ελάχιστο όριο του διαγωνισμού ήταν 250.000 ευρώ αλλά και όταν, όπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τα έσοδα του Δήμου από τη διαχείριση των πάρκινγκ, όπως γινόταν μέχρι τώρα από ιδιώτη, ανέρχονταν σε περίπου 300.000 ευρώ το χρόνο. 

Ο κ. Τζαμουράνης τόνισε ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως είναι “λανθασμένη επιλογή” η ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ, η οποία, πρόσθεσε, έρχεται να δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στην περιοχή, στους κατοίκους της και σε επιχειρήσεις. Όπως επισήμανε, με το σημερινό καθεστώς της διαχείρισης των πάρκινγκ από ιδιώτη, οι πολίτες πληρώνουν για τη στάθμευσή τους το χρονικό διάστημα από τις εννιά το πρωί μέχρι τις εννιά το βράδυ, συνολικά 72 ώρες την εβδομάδα (τις Κυριακές και τις αργίες η στάθμευση είναι δωρεάν). Με την ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ, συνέχισε, οι πολίτες θα πληρώνουν 24 ώρες το 24ωρο, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών και των αργιών και αυτό, τόνισε, θα πλήξει οικονομικά τους περιοίκους που θα πρέπει να πληρώνουν για τη στάθμευση του αυτοκινήτου τους τις νύχτες, τις Κυριακές και τις αργίες, θα πλήξει επίσης τη νεολαία που επισκέπτεται τα βράδια και στις αργίες το κέντρο για διασκέδαση και ψυχαγωγία και μέχρι τώρα δεν πλήρωνε στα πάρκινγκ, ενώ ο κ. Τζαμουράνης είπε ακόμη ότι θα διαταραχθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά στη στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή, γιατί οι περίοικοι τα βράδια θα αναζητούν θέση να παρκάρουν. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήλωσε πως υπάρχει πλέον η τεχνολογία ώστε τα πάρκινγκ να λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό, όπως είπε ότι συμβαίνει σε σειρά χώρων στάθμευσης στην Αθήνα και τόνισε ότι η παράταξή του αυτό ζητάει, τη λειτουργία των πάρκινγκ του Νέδοντα από τον ίδιο το Δήμο αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. 

Είπε, τέλος, ο κ. Τζαμουράνης ότι όλες οι μέχρι τώρα δημοτικές αρχές αξιοποίησαν το πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των πολιτών, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων του κέντρου της πόλης και όχι ως εισπρακτικό μηχανισμό. 

Στ.Μ.