Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 19:48

Χόρτασε τελικές η Καλαμάτα, αλλά τελικά έχασε 0-1

Χόρτασε τελικές η Καλαμάτα, αλλά τελικά έχασε 0-1

Γράφει ο Ιωάννης Τσετσέκος 
…Και μετά την… ξαστεριά, η μπόρα… Μετά το σπουδαίο διπλό στο Αιγάλεω για την Καλαμάτα, «σφαλιάρα» στο γήπεδο της Μεσσήνης και ήττα 0-1 από την Κηφισιά. Στο τυπικά τελευταίο παιχνίδι του α’  γύρου (υπάρχουν εκκρεμότητες στο πρόγραμμα λόγω των γνωστών αναβολών), η τοπική μας ομάδα δεν είχε την ουσία, έκανε τα πάντα για να πάρει τη νίκη, η Κηφισιά όμως ήταν τελικά αυτή που… βρήκε πορτοφόλι και επέστρεψε στη βάση της με σημαντικό και ανέλπιστο (και βάση της εικόνας της αναμέτρησης) τρίποντο. Ένα τρίποντο που δημιούργησε αναταράξεις στο «μελανόλευκο» στρατόπεδο, με τον Αναστόπουλο να μιλάει για… «ανοιχτό το μέλλον του στον πάγκο» και με τον τρόπο που διαμορφώθηκε, να υπάρχουν έντονα και εύλογα παράπονα από τη διαιτησία. 

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στο γήπεδο, απέναντι στην αξιόμαχη, πέρα για πέρα Κηφισιά, η Καλαμάτα έκανε του κόσμου τις τελικές, έβαλε και γκολ αλλά της ακυρώθηκε, πίεσε, έπαιξε τη μπάλα κάτω, έπαιξε και με σέντρες, έπαιξε φουλ επίθεση στα τελευταία λεπτά, μέχρι και ο… Μπόρχες έπαιξε, εξάντλησε κάθε αγωνιστική δυνατότητα που είχε, ήταν ανώτερη, αλλά έχασε… Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η τοπική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα 20’ και των δυο ημιχρόνων, όπου κατά κύματα επισκεπτόταν με προϋποθέσεις για να σκοράρει την αντίπαλη εστία, αλλά με μοιραίους κυρίως τους Λουκίνα, Τάτο δεν είχε το γκολ.

Στο α’ μέρος, μετά το 25’  η Κηφισιά, απείλησε, σε φάσεις που, με κυρίως ατομικές ενέργειες των παικτών της, εξέθεσαν την αμυντική διάταξη της Καλαμάτας, αλλά «βρήκε» στον Ταΐρη ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις στο 26’  σε ενέργεια του Κουιρουκίδη, στο 18’  του Φερέιρα και 35΄ του Καλλέργη, αποτέλεσε για μια ακόμη φορά τον φύλακα άγγελο της τοπικής μας ομάδας.

Η Καλαμάτα, που αγωνίσθηκε με το γνώριμο σχήμα της σε μικρή παραλλαγή, 3- 4- 2-1 με Ματέους, Παυλίδη στο κέντρο, Λουκίνα κορυφή και Τάτο, Γρίβα να εναλλάσσονται πότε δεξιά, πότε αριστερά πίσω από τον πρώτο σκόρερ, εξεδήλωνε επιθέσεις κυρίως από τα αριστερά, με έναν πολύ καλό στα ανεβάσματά του Κωνσταντινόπουλο και στα τελευταία 10’  του α’  45λέπτου, είχε δυο επίσης πολύ καλές ευκαιρίες να σκοράρει, μετά τις φάσεις που έκανε η Κηφισιά, με Γρίβα στο 38’ και Τάτο στο 42’.

Στην επανάληψη, η Κηφισιά «έκλεισε» πίσω, τα μαρκαρίσματά της ήταν πιο στενά πάνω στα ατού της Καλαμάτας, αλλά πάλι η ομάδα μας, μέχρι το 75’ είχε τον απόλυτο επιθετικό μονόλογο και την πρωτοβουλία των κινήσεων και φυσικά τελικές προσπάθειες χωρίς τύχη.

Στο 56’  πάντως, ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, έξω από την περιοχή, γέμισε στα καρέ, ο Λουκίνας με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον βοηθό που σήκωσε τη σημαία. Για τη φάση αυτή η Π.Α.Ε. Καλαμάτα, διαμαρτύρεται έντονα…

Στο 75’  η φάση που πυροδότησε νέα ένταση. Ο Βαζ σε μια από τις ελάχιστες επιθετικές ενέργειες των φιλοξενούμενων, βρήκε χώρο, έφυγε μόνος προς την εστία του Ταΐρη, ο Κωνσταντινόπουλος από πίσω κινήθηκε να τον ανακόψει, ο μέσος της Κηφισιάς πέφτει στο έδαφος με το διαιτητή να κινείται αμέσως να του δείξει κίτρινη κάρτα για θέατρο. Όλη η Κηφισιά πέφτει πάνω στον Ευβοιώτη ρέφερι Λάμπρου, που σπεύδει τελικά προς το βοηθό του, μιλάνε και δίνει την εσχάτη των ποινών, αλλάζοντας την απόφασή του, αν και ήταν πολύ κοντά στην φάση καθ’ όλη την εξέλιξή της. Ακολούθησαν οι σχετικές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων αλλά ο Βαζ δεν πτοήθηκε, εκτέλεσε εύστοχα και στο 78’ έγραψε το 0-1. Στα υπόλοιπα λεπτά, οι γηπεδούχοι πίεσαν, κάτι όμως το άγχος, κάτι το ροκάνισμα του χρόνου, κάτι το ποδόσφαιρο που δεν παίχτηκε, δεν άλλαξε την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Και στο φινάλε; Πριν αρχίσει τις δηλώσεις του ο Νίκος Αναστόπουλος, στην συνέντευξη Τύπου, τις τελείωσε, αφήνοντας αιχμές για την αγνωμοσύνη προς την προσπάθεια που γίνεται από τους παίκτες, εκφράζοντας πικρία για διάφορες λανθασμένες καταστάσεις σε οργανωτικό επίπεδο και αναφέροντας ότι θα επικοινωνούσε με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Γιώργο Πρασσά για το μέλλον του στον πάγκο… Χωρίς πάντως να κατονομαστούν πρόσωπα και πράγματα και σε ένα ματς που η κερκίδα δεν… απασχόλησε, ο Αναστόπουλος που είναι χρόνια στο μπαλοκουρμπέτι με τη στάση του λειτούργησε ενδεχομένως ως «κυματοθραύστης» για τα… απόνερα μιας τέτοιας ήττας, στέλνοντας πάντως σαφές μήνυμα στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, για περιχαράκωση του αγωνιστικού τμήματος σε όλα τα επίπεδα, διαβλέποντας ενδεχομένως ότι έχουν γίνει επιλογές που δεν φαίνεται να είναι ανάλογες του υψηλού στόχου και της δουλειάς που κάνει ο ίδιος με τους παίκτες και τους συνεργάτες του.

Στο δια ταύτα… Όχι, η Καλαμάτα, ξεκάθαρα δεν άξιζε να χάσει… Μάλιστα τολμάμε να πούμε, πως για πρώτη φορά στη διαχείριση και στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού δεν βρίσκουμε να έχει γίνει κανένα λάθος (ίσως απλά να ξάφνιασαν οι αλλαγές στα τελευταία 2 λεπτά, αλλά ακόμα και για την ψυχολογία του αγώνα, όλα έχουν την σημασία τους). Το καλό είναι πως η κορυφή δεν… απομακρύνθηκε, αφού ο Λεβαδειακός έχασε και η Καλλιθέα, έφερε «χ». Απλά ήταν ευκαιρία, λόγω έδρας να αξιοποιηθούν τα «δώρα» των αντιπάλων. Βαθμοί θα χαθούν… Απώλειες θα υπάρξουν… Το πρωτάθλημα ναι, έχει δρόμο, πολύ δρόμο και η χθεσινή – και όχι μόνο - Καλαμάτα μόνο για… δάκρυα δεν είναι. Η «Μαύρη Θύελλα», έχει συνεχή παιχνίδια αυτή την περίοδο, παίζει πάλι την Τετάρτη, στη Μεσσήνη με Ρόδο και το Σαββατοκύριακο με Α.Ε.Κ. Β’, πάλι εντός έδρας… Ηρεμία και δουλειά λοιπόν…

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Τσελεπίδης, Ματέους (65′ Τσαγκαλίδης), Παπατόλιος (75′ Μπόρχες), Κωνσταντινόπουλος (93′ Κόκκορης), Μοζέρ (93′ Μαβινγκά), Μπακαγιόκο, Παυλίδης, Τάτος, Γρίβας (65′ Φελίπε), Λουκίνας

Κηφισιά (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Γκοτοβός, Μκρτσιάν, Να’α, Βαζ (82′ Τζέλη), Οικονομίδης (58′ Αγγελόπουλος), Παπασάββας, Φελίπε Σόουζα (72′ Τετέι), Κουιρουκίδης (82′ Σωτηράκος), Καλλέργης (72′ Παυλάκης).

 

17η αγωνιστική

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

Παναθηναϊκός Β-Επισκοπή 1-2

(44’ Κρυπαράκος / 14’, 38’ Εμποχ)

Εργοτέλης-Λεβαδειακός 1-0

(30’ πέν. Κωστανάσιος)

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Καραϊσκάκης-Ρόδος 2-1

(47′, 90+7′ Ντοναλντόνι – 90+4′ Δελαπόρτας)

Αστέρας Βλαχιώτη-Ηρόδοτος 1-3

(90+2’ Φλέντσμπουργκ / 15′, 43′ Ποζατζίδης, 56′ Χαλκιαδάκης)

Χανιά-Καλλιθέα 0-0

Ζάκυνθος-ΟΦΙ αναβλ.

Διαγόρας-Αιγάλεω 1-1

(77′ Καρατάσιος / 51′ Δημητριάδης)

Καλαμάτα-Κηφισιά 0-1

(80′ πεν. Βαζ)

Ρεπό: ΑΕΚ Β

 

Βαθμολογία

1.Λεβαδειακός (15) 31

——————————————-

-.Καλλιθέα (13) 31

3.ΑΕΚ Β (14) 28

4.Καλαμάτα (14) 27

5.Αιγάλεω (15) 25

-.Κηφισιά (14) 25

7.Εργοτέλης (15) 24

8.Χανιά (15) 21

9.ΟΦΙ (15) 20

10.Παναθηναϊκός Β (15) 18

11.Επισκοπή (14) 16

12.Ρόδος (12) 16

13.Διαγόρας (16) 15

——————————————-

14.Καραϊσκάκης (15) 15

15.Αστέρας Βλαχιώτη (14) 10

16.Ηρόδοτος (15) 9

17.Ζάκυνθος (13) 4

 

Τα επόμενα παιχνίδια

Εξ αναβολής

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου (15:00)

8η αγωνιστική: Καλλιθέα-Επισκοπή

12η αγωνιστική: Ηρόδοτος-ΑΕΚ Β

12η αγωνιστική: Χανιά-Αστέρας Βλαχιώτη

12η αγωνιστική: Ζάκυνθος-Εργοτέλης

12η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Κηφισιά

13η αγωνιστική: Παναθηναϊκός Β-Αιγάλεω

15η αγωνιστική: Καλαμάτα-Ρόδος

 

18η αγωνιστική

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

14:45 Χανιά-Αιγάλεω

14:45 Παναθηναϊκός Β-Κηφισιά (ERTFlix)

17:00 Καλαμάτα-ΑΕΚ Β (ΕΡΤ3)

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου

14:45 Ζάκυνθος-Καλλιθέα

14:45 Διαγόρας-Ηρόδοτος

14:45 Αστέρας Βλαχιώτη-Λεβαδειακός

14:45 Εργοτέλης-Ρόδος

14:45 Καραϊσκάκης Αρτας-Επισκοπή

Ρεπό: ΟΦΙ