Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 10:59

Στην 4η θέση της κατηγορίας Παίδων Κορασίδων Β' σε όλη τη χώρα ο Αθλητικός Σύλλογος Τζούντο Καλαμάτας

Στην 4η θέση της κατηγορίας Παίδων Κορασίδων Β' σε όλη τη χώρα ο Αθλητικός Σύλλογος Τζούντο Καλαμάτας

Εξαιρετικά τα πήγαν οι αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Τζούντο Καλαμάτας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στις αρχές Απρίλη, κατακτώντας την 4η θέση, ανάμεσα σε 60 συνολικά Συλλόγους, στην κατηγορία Παίδων Κορασίδων Β’. Ο Αθλητικός Σύλλογος Τζούντο Καλαμάτας συμμετείχε με πέντε αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν ένα χρυσό μετάλλιο, δύο αργυρά, ένα χάλκινο και μία 5η θέση… 

Συγκεκριμένα οι αθλητές που αγωνίστηκαν και οι επιδόσεις που κατάφεραν είναι:

—Σπηλιώτης Παναγιώτης - 1η θέση χρυσό μετάλλιο  στην κατηγορία -60kg Παίδων Β’

—Σαχλάς Γιάννης - 2η θέση αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία -50kg Παίδων Β’

—Πουλόπουλος Τάσος - 2η θέση αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία -42kg Παιδων Β’

—Μητσέας Στέφανος - 3η θέση χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία +60kg Παίδων Β’

—Σπηλιώτης Δημήτρης -  5η θέση στην κατηγορία -50kg

 Οι αθλητές  Σπηλιώτης Παναγιώτης, Σαχλάς Γιάννης, Πουλόπουλος Τάσος, θα πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα Τζούντο στους Βαλκανικούς αγώνες που θα γίνουν στην Ρουμανία το καλοκαίρι. Ο Μητσέας Στέφανος είναι και αυτός μέλος της Εθνικής μας ομάδας. 

Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση αγωνίστηκαν συνολικά 420 αθλητές από όλητη χώρα. 

Ο προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Τζούντο Καλαμάτας, Παναγιώτης Μαρκάκης δήλωσε για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις των αθλητών του στη διοργάνωση: “Οι αθλητές προετοιμάζονταν γι αυτό το Πρωτάθλημα εδώ και μήνες. Η αποφασιστικότητα, η συγκέντρωση, η δύναμη και η θέληση που έδειξαν αυτά τα παιδιά υπερβαίνει την λέξη “αθλητής”. Στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με αποτέλεσμα να μπουν οι τέσσερις από τους πέντε στην Εθνική Ομάδα Τζούντο και ο Αθλητικός Σύλλογος Τζούντο Καλαμάτας να ανέβει στην 4η θέση Πανελλαδικά.

Ευχαριστώ όλους τους αθλητές, τους γονείς και τους φίλους του Τζούντο Καλαμάτας για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που δείχνουν σε κάθε μας προσπάθεια”.