Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 10:55

Αύριο οι αγώνες άλματος επί κοντώ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Εύα Κοτσαχείλη Εύα Κοτσαχείλη

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΑΚΡΙΤΑΣ”
Από το πρωί μέχρι το βράδυ αύριο, Παρασκευή 13 Μαΐου, όσοι περάσουν από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα χρειαστεί πολλές φορές να στρέψουν το κεφάλι προς τα πάνω… Αυτό γιατί θα γίνουν αγώνες άλματος επί κοντώ! Διοργανωτής είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος “Ακρίτας” και την αιγίδα του στην αθλητική αυτή εκδήλωση, στην οποία θα λάβουν μέρος και σημαντικοί αθλητές, έχει δώσει ο ΣΕΓΑΣ (ΕΑΣ Πελοποννήσου) ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας ΣΕΜ…

Όπως σημειώνει ο “Ακρίτας”, “η καινοτομία του αγώνα είναι ότι θα υλοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο, την καλαίσθητη και ευρύχωρη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, πράγμα που θα προσφέρει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να παρακολουθήσει ζωντανά ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Ο πρόεδρος του ΓΣ Ακρίτας 2016 κ.Πέτρος Παπαδόπουλος τονίζει: ” Είναι η πρώτη φορά που Αγώνας Άλματος επί Κοντώ εκτός σταδίου, πραγματοποιείται σε περιφερειακή πόλη και ο σκοπός μας είναι να καθιερωθεί ως διεθνές τουρνουά.”

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης αρχίζει στις 11.00 με Αγώνα Παιδιών μέχρι τις 13.00 και συνεχίζεται στις 18.00 με τον Αγώνα των Γυναικών και ολοκληρώνεται με τον Αγώνα των Ανδρών μέχρι τις 22.00.

Τα οφέλη που θα προσφέρει ο αγώνας στην πόλη της Καλαμάτας και τους χορηγούς θα είναι πολλαπλά, μιας και θα έχει μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ, τον αθλητικό τύπο, με πιθανή την τηλεοπτική μετάδοση από κανάλι περιφερειακής και πανελλήνιας εμβέλειας, με σχολιαστή τον επιφανή δημοσιογράφο Νίκο Τσώνη.

Εκατοντάδες επισκέπτες θα έρθουν στην πόλη για να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό γεγονός, και φυσικά οι κάτοικοι της Καλαμάτας θα το αγκαλιάσουν με θέρμη. (...)

Ο διοργανωτής ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή πλειάδας εξαιρετικών αθλητών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και τη Σερβία. Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα αθλητών.

 

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Ντεμέτ Παρλάκ

Ελένη – Κλαούντια Πόλακ

Κατερίνα Βαγενά

Ηρώ Βραδή

Ηλιάνα Τριανταφύλλου

Αλίνα Φλώρου – Δημητριάδη

Μιλένα Ποστίκα

Μυρτώ Κασσωτάκη

Εύα Κοτσαχείλη

Αναστασία Μπουμπουλίδη

Γεωργία Τρανού

Ιωάννα Λαρώση

Ελεονόρα Μήτση

Αριάδνη Μήρτσιου

Πετρούλα Βολτέα

Νεφέλη Σκλαβούνη

Νεφέλη Καραγιαλάννη

Ευγενία – Μαρία Παναγιώτου

 

ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Μίλος Σάβιτζ

Παναγιώτης Μάντης

Πέτρος Χαντζίου

Αντώνης Σάντας

Ιωάννης Ρίζος

Νίκανδρος Στυλλιανού

Ανδρέας Καζαμίας

Κώστας Προκοπίου

Στέλιος Σκορδίλης

Γιώργος Κατσαρέλης

Βασίλης Θωμάς

Μανώλης Θεοδοσίου

Γιώργος Γεωργιάδης

Αλέξανδρος Μαρκόπουλος

Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος

Γιώργος Κατσαρέλης

Ιωάννης Πρώιος

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Άννα Φοιτίδου

Μανώλης Καραγιάννης

Μάκης Τζίλιος

Παύλος Σκορδίλης

Ανδρέας Τσώνης

Βασίλης Μεγαλοοικονόμου

Σάββας Κεφαλίδης

Νίκος Βαρσάμης

Πέτρος Μαρτινίδης