Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 22:00

Άλμα επί κοντώ όλη μέρα την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Άλμα επί κοντώ όλη μέρα την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΑΚΡΙΤΑΣ” 
Αθλήτριες του άλματος επί κοντώ, ομοσπονδιακοί προπονητές του ίδιου αθλήματος και ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου “Ακρίτας” επισκέφθηκαν το μεσημέρι τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ενόψει της αθλητικής διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί πρώτη φορά στην Καλαμάτα την Παρασκευή, τους αγώνες άλματος επί κοντώ “Kalamata Street Pole Vault” στην κεντρική πλατεία. Ήδη στην πλατεία είναι όλα έτοιμα για τους αυριανούς αγώνες, ενώ θα μπορούν και μαθητές να δοκιμάσουν να “πετάξουν” πάνω από τον πήχυ…

Το “Kalamata Street Pole Vault” θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας, “η καινοτομία του διεθνή αγώνα είναι ότι υλοποιείται σε υπαίθριο χώρο, για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, προσφέροντας την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμου να απολαύσει ζωντανά εντυπωσιακό θέαμα αλμάτων επί κοντώ καταξιωμένων αθλητριών και αθλητών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε δηλώσεις του, σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος χαρακτήρισε σπουδαία την εν λόγω αθλητική εκδήλωση, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει τον αθλητισμό διότι τον θεωρεί κοινωνικό αγαθό. Παράλληλα ευχαρίστησε τους διοργανωτές, ιδιαίτερα τον πρόεδρο του «Γ.Σ. Ακρίτα 2016», Πέτρο Παπαδόπουλο, καθώς επίσης και τους αθλητές κα παράγοντες που συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή εκδήλωση.  

Ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός και, όπως στο Ίνσμπουργκ της Αυστρίας, να προστεθεί σε αυτήν και ο αγώνας άλματος εις μήκος. Τη χαρά του που βρίσκεται στην Καλαμάτα για τους αγώνες εξέφρασε και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Μανώλης Καραγιάννης, ενώ ο Κερκυραίος προπονητής του αθλήματος, Παύλος Σκορδίλης, το χαρακτήρισε «σπουδαίο αθλητικό γεγονός» και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζεται το επί κοντώ που έχει δοξάσει την Ελλάδα».

Η αθλήτρια του επί κοντώ, Ελένη Πόλακ είπε ότι η εκδήλωση της Καλαμάτας  «είναι κάτι το ξεχωριστό για εμάς που χρειαζόμαστε αγώνες για να διατηρούμαστε σε φόρμα». Απαντώντας σε ερώτηση για την επιλογή της να προπονείται στην Καλαμάτα τόνισε ότι ο «άνεμος είναι καλός και οι καιρικές συνθήκες τέλειες». 

Η εκδήλωση ξεκινά το πρωί της Παρασκευής, στην Κεντρική Πλατεία, με τους παιδικούς αγώνες, θα συνεχιστεί με εφηβικούς και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα μέχρι το βράδυ με γυναίκες και άνδρες αθλητές”.