Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 18:51

Τσιώλης έφυγε, Αναστόπουλος έρχεται στην Καλαμάτα

Τσιώλης έφυγε, Αναστόπουλος έρχεται στην Καλαμάτα

Του Γιάννη Γ. Τσετσέκου  

Τίτλους τέλους, με μια λιτότατη ανακοίνωση, έβαλε η Π.Α.Ε. Καλαμάτα στη συνεργασία της με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό Σάκη Τσιώλη, που δεν πρόλαβε τελικά να καθίσει στον πάγκο της σε επίσημο παιχνίδι. Αρκέστηκε στο να βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά, αναλαμβάνοντας να φέρει εις πέρας το μεγαλύτερο στάδιο της βασικής προετοιμασίας της «Μαύρης Θύελλας» που θεωρείται για κάθε ομάδα περίοδος ιδιαίτερα καθοριστική ενόψει των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Η διοίκηση των «μελανόλευκων» εξάρει στην ανακοίνωσή της την παρουσία του, αυτούς τους δύο περίπου μήνες που διατέλεσε προπονητής, χωρίς καμία αναφορά στη λύση της συνεργασίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Π.Α.Ε. έχει ως εξής:

«Ολοκλήρωση συνεργασίας με τον κύριο Σάκη Τσιώλη

Η ΠΑΕ Καλαμάτα, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας κύριο Σάκη Τσιώλη.

Ο κ. Τσιώλης καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας του στο τιμόνι της ομάδας, υπέδειξε επαγγελματισμό, σοβαρότητα και εργατικότητα.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Καλαμάτα, τον ευχαριστεί για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται ό,τι καλύτερο στην συνέχεια της προπονητικής του καριέρας». 

Στο δια ταύτα; Τσιώλης φεύγει, Αναστόπουλος έρχεται. Για την ακρίβεια ξαναέρχεται. Επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος... Για να ολοκληρώσει το έργο που άφησε ξαφνικά πέρυσι, όταν παραιτήθηκε απρόσμενα μετά την ήττα στη Μεσσήνη από την Κηφισιά, θεωρώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η κακή λειτουργία και τα λάθη που έγιναν στα γραφεία της Π.Α.Ε. σε θέματα οργάνωσης, στέρησαν από το καθ’ εαυτό αγωνιστικό τμήμα τη δυναμική να διεκδικήσει μέχρι το τέλος με αξιώσεις την άνοδο. Φέτος όμως τα πράγματα είναι αλλιώς... Οι αστοχίες διορθώθηκαν, η ομάδα πήρε πιστοποιητικό, έκανε μετεγγραφές, ενισχύθηκε, επέστρεψε στη φυσική της έδρα, θα έχει όπως όλα δείχνουν  τον κόσμο στο πλευρό της, συμμετέχει σε ένα δικαιότερο πρωτάθλημα αφού ο πρώτος ανεβαίνει απ’ ευθείας στην super league 1, δείχνει δηλαδή να έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, άρα χρειάζεται τιμονιέρη αντάξιο των προσδοκιών.

...Και φαίνεται, πως τα αφεντικά της ομάδας δεν πείστηκαν πως ο Σάκης Τσιώλης είναι αυτός ο εκλεκτός. Η εμπειρία, η γνώση και οι επιτυχίες άλλωστε, δεν αρκούν να εξασφαλίσουν τη σιγουριά στην επιλογή των διοικούντων, να κοιμούνται ήσυχοι, αν δεν φροντίζεις να διατηρηθείς μάχιμος σε επιλογές, προτάσεις και γενικώς γνώστης στα τεκταινόμενα της κατηγορίας σου και όχι μόνο.

Και... όπως όλα καταμαρτυρούν,  ο Γιώργος Πρασσάς θα εμπιστευθεί τη μπαγκέτα του μαέστρου και πάλι στον Νίκο Αναστόπουλο,  το μοναδικό προπονητή που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με τη «Μαύρη Θύελλα» σε εθνική επαγγελματική κατηγορία...  

Το είχε πει και ο «Αλενατόρε» στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του όταν αποχώρησε από τον πάγκο. «Στο επανιδείν»...