Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 16:58

Στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Τζούντο ο Παν. Σπηλιώτης από τον Αθλητικό Σύλλογο Τζούντο Καλαμάτας

Στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Τζούντο ο Παν. Σπηλιώτης από τον Αθλητικό Σύλλογο Τζούντο Καλαμάτας

Την 3η θέση κατέκτησε ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Τζούντο Παίδων-Κορασίδων Β’, στην κατηγορία -60κιλών, ο Παναγιώτης Σπηλιώτης, από τον Αθλητικό Σύλλογο Τζούντο Καλαμάτας. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, στην πόλη Πάλε, το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022. Στην ίδια διοργάνωση ο Γιάννης Σαχλάς, επίσης από τον Αθλητικό Σύλλογο Τζούντο Καλαμάτας, κατέκτησε την 4η θέση.

Ο νεαρός αθλητής πέρασε στην κλήρωση το πρώτο αγώνα, ενώ στον δεύτερο ηττήθηκε από τον Βούλγαρο Plachkov Stilyan. Κέρδισε με ippon τον Βόσνιο Vulin Vujadin και έπεξε στον μικρό τελικό με τον Βούλγαρο Gospodinov Antoniy, τον οποίο κέρδισε πάλι με ippon.

Ο δεύτερος αθλητής του Τζούντο Καλαμάτας, Γιάννης Σαχλάς, πέρασε κι αυτός τον πρώτο αγώνα της κλήρωσης, κέρδισε τον δεύτερο με τον Ρουμάνο Mandu Raoul και στη συνέχεια έχασε στον μικρό τελικό από τον Βούλγαρο Danielov Dimitar και δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Ο προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Τζούντο Καλαμάτας, Παναγιώτης Μαρκάκης, σε σχετική δήλωσή του σημείωσε: “Και οι δυο αθλητές του Τζούντο Καλαμάτας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Είχαμε προετοιμαστεί εδώ και αρκετό καιρό για το Βαλκανικό πρωτάθλημα και τα παιδιά μετά από την 3η και 4η θέση που πήραν, ένιωσαν ότι οι κόποι τους ανταμείφθηκαν.

Το βάρος ήταν μεγάλο στους αθλητές που συμμετείχαν με την Εθνική Ομάδα Τζούντο για πρώτη φορά και ένιωσαν πώς είναι να εκπροσωπείς την Ελλάδα σε αγώνες στο εξωτερικό με όλη αυτή την πίεση για ένα καλό αποτέλεσμα. 

Ευχαριστώ όλους όσοι μας στηρίζουν και συνεχίζουμε δυναμικά να προσπαθούμε για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας στον αθλητισμό και στη ζωή”.