Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 16:06

Το Σάββατο ο 5ος Ημιμαραθώνιος της Καλαμάτας

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ 5 ΧΛΜ, ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 2Χ10,5 ΧΛΜ, ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1.000Μ

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Καλαμάτας - μαζί με τον Αγώνα Δρόμου που γίνεται κάθε Ανοιξη- ο Ημιμαραθώνιος, μια διοργάνωση σημαντική και για αθλητές που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ένα μήνα περίπου πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας… 

Ο ημιμαραθώνιος θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία στο λιμάνι της Καλαμάτας. Οι δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή μέχρι στο “Elite” από τη Ναυαρίνου, θα επιστρέψουν στο λιμάνι και θα συνεχίσουν μέσω της μαρίνας μέχρι τη Δυτική Παραλία και στη Διασπορά, οπότε κάνουν αναστροφή και θα τερματίσουν στην προκυμαία αφού τρέξουν και στο χιλιόμετρο μέχρι το φάρο. 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις πέντε το απόγευμα και διοργανωτές είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας <<Ξαναρχί-ΖΩ>>, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τμήμα νοσηλευτών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος <<Παράδεισος>>, η Λέσχη Μοτοανεξάρτητων Μεσσηνίας και Εθελοντών.

Παράλληλα θα γίνουν αγώνες σκυταλοδρομίας 10,5 χλμ, αγώνας 5 χλμ και αγώνας 1.000 μ. για παιδιά.