Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 01:32

Με ρεκόρ συμμετοχών και με πιστοποίηση από την παγκόσμια ομοσπονδία ο Ημιμαραθώνιος της Καλαμάτας

Χρήστος Μπένος, δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, Θύμιος Αλεξόπουλος Χρήστος Μπένος, δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, Θύμιος Αλεξόπουλος

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

Αθλητική διοργάνωση που αναβαθμίζει τη θέση της πόλης στο δρομικό κίνημα θα είναι ο 5ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και αυτό γιατί η διαδρομή πιστοποιήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία AIMS, ενώ ήδη έχει σημειωθεί ρεκόρ στις δηλώσεις συμμετοχής. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Χρήστος Μπένος και Θύμιος Αλεξόπουλος, τόνισαν ότι η πόλη θα ζήσει άλλη μια μεγάλη αθλητική γιορτή, ενώ ζήτησαν την ανοχή των επαγγελματιών και των πολιτών, για τα περίπου 45 λεπτά που θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ναυαρίνου για να τρέξουν με ασφάλεια οι αθλητές…

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι ο Δήμος στηρίζει τη συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση, όπως και κάθε αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση. Τόνισε ότι η συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας είναι εξαιρετική και δήλωσε βέβαιος ότι οι αθλητές θα μείνουν ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και από την όμορφη και γρήγορη διαδρομή. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας κ. Μπένος σημείωσε ότι ο ημιμαραθώνιος θα πλαισιωθεί από αγώνα σκυταλοδρομίας 10,5 χλμ, από αγώνα 5 χλμ και από παιδικό αγώνα 1.000 μέτρων. Και από τη δική του πλευρά τόνισε ότι η συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας είναι άριστη και ευχαρίστησε το δήμαρχο για τη στήριξή του. Ακόμη ο κ. Μπένος είπε ότι ο ημιμαραθώνιος της Καλαμάτας έχει αναβαθμιστεί μετά την πιστοποίηση της διαδρομής από την παγκόσμια ομοσπονδία και την ένταξη της διοργάνωσης στο διεθνές καλεντάρι. 

Για έναν αγώνα που θα προβάλει την πόλη και ιδιαίτερα το παραλιακό μέτωπο μίλησε ο γραμματέας του Συλλόγου, Θύμιος Αλεξόπουλος. Ευχαρίστησε τους εθελοντές που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην άρτια πραγματοποίηση του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής, είπε ο κ. Αλεξόπουλος, υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, ενώ το Σάββατο θα μπορούν να υποβληθούν και στο χώρο της γραμματείας στο λιμάνι. Ο ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ζήτησε από τους αθλητές να προσέλθουν στο λιμάνι στις 4.30 το απόγευμα. 

Στ.Μ. 
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η Διαδρομή του Αγώνα είναι πιστοποιημένη από την AIMS, γρήγορη, δίπλα στην παραλία. Είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές και με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας. Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά μέσω της παραλιακής οδού Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο “Elite”, όπου θα γίνει αναστροφή. Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου, θα διέλθουν από το χώρο εκκίνησης και στη συνέχεια από το λιμάνι- Λιμεναρχείο, και θα συνεχίσουν μέσω της Μαρίνας προς τον Κορδία και τη Δυτική Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή. Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, μετά τη μαρίνα, πορεία στο χιλιόμετρο (φάρο) και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.

Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στο χάρτη: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1SxYC1Q_6wYtZ5cyFakmN2FLUfXX9zj4&usp=sharing

 

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ - ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά ένα (1) χιλιόμετρο, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.

Κατά μήκος της διαδρομής των 21 χλμ. θα υπάρχουν έξι σταθμοί υποστήριξης των δρομέων με νερά και ισοτονικά.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σε όλα τα αγωνίσματα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσο, έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 2004 ή και νωρίτερα) – για μικρότερους απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαβή από τη Γραμματεία). Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει στις 8/10/22. ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 5/9/22 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 6/10/22. ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένες εγγραφές θα είναι διαθέσιμες την ημέρα του αγώνα (10:00-16:00) στη Γραμματεία.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν από τη γραμματεία του αγώνα στην προκυμαία από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο συμμετοχής: ημιμαραθωνίος 15€ – σκυταλοδρομία 10€ το άτομο – 5χλμ. 10€. Σε όλους τους αγώνες: φοιτητές 5€ (με επίδειξη εγγράφου), άνεργοι δωρεάν (με επίδειξη εγγράφου). Ο παιδικός αγώνας των 1.000 μέτρων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Από τις 17:00 μέχρι τις 19:30 και για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία θα διακόπτεται όπου αυτό είναι αναγκαίο με την υπόδειξη της Τροχαίας.

Για την κάλυψη της διαδρομής, τίθεται χρονικός περιορισμός 3 ωρών για την ολοκλήρωση του ημιμαραθώνιου και 45 λεπτών για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς αυτοκίνητα, δίκυκλα ή άλλα οχήματα.