Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 00:40

Σταύρος Παπαδόπουλος: Ο αναμορφωτής της “Μαύρης Θύελλας”

Σταύρος Παπαδόπουλος: Ο αναμορφωτής της “Μαύρης Θύελλας”

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 89 ετών, ο πρώην πρόεδρός της Μαύρης Θύελλας, Σταύρος Παπαδόπουλος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν σε εντατική μονάδα λόγω καρδιολογικών προβλημάτων που από χρόνια αντιμετώπιζε. Η είδηση της απώλειας του τεράστιου αυτού ποδοσφαιρικού παράγοντα για τα τοπικά – και όχι μόνο -  δεδομένα, ουσιαστικού αναμορφωτή της «Μαύρης Θύελλας», με έργο αποτελεσματικό σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικό τομέα, υποδομές, γηπεδικές εγκαταστάσεις, ανάδειξη παικτών...), σκόρπισε θλίψη στις τάξεις των «μελανόλευκων».

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 9 Μαρτίου του 1934, παιδί πολυμελούς οικογένειας και γιος του Παναγιώτη Παπαδόπουλου με υποδηματοποιείο στην οδό Γερμανού στην Καλαμάτα. Συνέδεσε το όνομα του με την Μαύρη Θύελλα, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος για 8 χρόνια, ζώντας μαζί της μεγάλες στιγμές για  5 σεζόν στην Α’ Εθνική κατηγορία. Ο Σταύρος Παπαδόπουλος έφυγε όμως πικραμένος από τη Μαύρη Θύελλα, ανέλαβε τον Μεσσηνιακό, το γήπεδο του οποίου φέρει το όνομα του, ενώ ασχολήθηκε και με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον οποίο επίσης ανέβασε στην Α’ Εθνική κατηγορία. Στο γέρμα πάντως της παραγοντικής του καριέρας επέστρεψε στην  Καλαμάτα, την οποία πήρε από την Α’ τοπική της ΕΠΣ Μεσσηνίας και την ανέβασε στην Γ’ Εθνική και στη συνέχεια αποχώρησε για λόγους υγείας. Έμεινε για άλλο ένα περίπου χρόνο τότε.

Βασική του επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν η εμπορία πολύτιμων λίθων με βάση τη Βραζιλία και το Χονγκ Κονγκ, εκεί όπου και απεβίωσε.

Υπήρξε ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Filoxenia”, ενώ ασχολήθηκε και με τα μέσα ενημέρωσης, διατελώντας μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ και ιδιοκτήτης της ιστορικής εφημερίδας «Σημαία».

Τα τελευταία χρόνια ίδρυσε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τη σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Παπαδοπούλειον”.

Η σορός του θα μεταφερθεί στην Καλαμάτα μέσα στην εβδομάδα για να γίνει η κηδεία του. Μεγάλη  η θλίψη και βαρύ βέβαια το πένθος στον ΠΣ Η Καλαμάτα…

Ι.Τσ.