Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 19:23

Συναρπαστικός και σήμερα ο αγώνας και το θέαμα στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας - Τερματισμός στην Κυπαρισσία

Συναρπαστικός και σήμερα ο αγώνας και το θέαμα στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας - Τερματισμός στην Κυπαρισσία

Με μια σειρά ανατροπών εξελίχθηκε το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, από την Costa Navarino στην Κυπαρισσία, μας ενημερώνουν οι διοργανωτές, ενώ νικητής σήμερα ήταν ο Γιούρι Λεϊτάνο, νέος κάτοχος της γαλάζιας φανέλος, ενώ την πορτοκαλί φανέλα διατήρησε ο Κύπριος Ανδρέας Μιλτιάδη. 


Ο νικητής του σημερινού ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023

Η αλλαγή στον κάτοχο της ΔΕΗ γαλάζιας φανέλας, για πρώτη φορά από την περσινή αναβίωση του μεγάλου ελληνικού ποδηλατικού αγώνα, ήταν η πιο σημαντική αλλά όχι η μοναδική συναρπαστική στιγμή του σημερινού ετάπ!

Ο Πορτογάλος Γιούρι Λεϊτάο της Caja Rural άντλησε δύναμη και σημαντική βοήθεια από την ομάδα του, καθώς, παρ' ότι είχε οπισθοχωρήσει μετά το πρώτο σπρίντ ανάβαση, έκανε ένα πολύτιμο δευτερόλεπτο στο ενδιάμεσο σπρίντ στη Φοινικούντα. Περνώντας δε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, πήρε το μπόνους των δέκα δευτερολέπτων, που τον έφεραν επικεφαλής της γενικής κατάταξης, μόλις μπροστά από τον γνώριμο πια στους φίλους της ποδηλασίας, Άαρον Γκέτ της Bolton Equities Black Spoke.

Η νίκη ήταν διπλή για τον Λεϊτάο, καθώς πέρασε πρώτος και στη βαθμολογία των πόντων! Η εκπληκτική ιστορία πίσω από τον Πορτογάλο είναι ότι αρχικά δεν έπρεπε να συμμετάσχει στον Γύρο της Ελλάδας, αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Caja Rural αντικαθιστώντας δύο μέρες πριν από την αναχώρηση της ομάδας, ασθενή συναθλητή του.

  

Ημέρα εξίσου σημαντική για τον Κύπριο Ανδρέα Μιλτιάδη, που αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο δώδεκα φορές πρωταθλητής Κύπρου συμμετείχε στο πρώτο «ξεκόλλημα» είκοσι ποδηλάτων και πρόσθεσε στη συγκομιδή του δέκα πόντους από την κατηγορία 1 σπρίντ ανάβαση στον Πόρο. Με ένα σύνολο 20 πόντων απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για να κρατήσει την Betsson πορτοκαλί φανέλα μέχρι το φινάλε του Γύρου, καθώς ο Νταουΐτ Γεμάνε της Bike Aid ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 12.

Στα 153 χλμ του τρίτου ετάπ οι επιθέσεις ήταν πολλαπλές καθώς η πρώτη δυσκολία ήταν η κατηγορία 1 σπρίντ ανάβαση. Πριν φτάσουν ωστόσο μέχρι εκεί, πολλοί ποδηλάτες βρέθηκαν στο έδαφος σε μια δύσκολη στροφή στον Πύλο, χωρίς ευτυχώς, να επηρεαστεί το πελοτόν.