Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 01:54

Φωτορεπορτάζ από τον 26ο Γύρο Κυπαρισσίας

Ο νικητής του αγώνα των 10.000 μέτρων, Νίκος Σταθακόπουλος Ο νικητής του αγώνα των 10.000 μέτρων, Νίκος Σταθακόπουλος

Οι αγώνες δρόμου “Γύρος της Κυπαρισσίας” δεν είναι και από τους ευκολότερους, λόγω του κατήφορου στο πήγαινε και του ανήφορου στο έλα. Είναι όμως από τους πολύ όμορφους αγώνες γιατί είναι όμορφος ο τόπος που τους φιλοξενεί και επειδή μετά οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στη Λευκή Νύχτα που ακολουθεί. Έτσι και φέτος λοιπόν, το Σάββατο 3 Ιουνίου, οι δρομείς κουράστηκαν αλλά απόλαυσαν κιόλας και το τρέξιμο που έκαναν και, όσοι παρέμειναν, και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν. Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων πρώτος στους άνδρες ήρθε ο Νίκος Σταθακόπουλος από την Αμαλιάδα με χρόνο 37:42,8 και στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ιουστίνη Μαυροπούλου με χρόνο 45:52,4…


Οι νικητές στα 10.000 μέτρα

Οι νικήτριες στα 10.000 μέτρα

Το 26ο Γύρο της Κυπαρισσίας διοργάνωσε ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας. Το κέντρο της αθλητικής αυτής διοργάνωσης ήταν και φέτος η κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, ενώ οι δρομείς μετά την προσπάθειά τους είχαν την ευκαιρία να ανακτήσουν ενέργεια τρώγοντας καρπούζι που πρόσφερε ο παραγωγός και εξαγωγέας Μπάμπης Παπαδόπουλος. 


Οι νικήτριες στα 4.000 μέτρα

Οι νικήτριες στα 4.000 μέτρα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Ο Χρήστος Αδαμόπουλος κοντά στον τερματισμό

Έγιναν αγώνες 100 μέτρων για νήπια, 1.000 μέτρων για παιδιά του Δημοτικού, 4.000 μέτρων, για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες, 10.000 μέτρων για ενήλικες και 5.000 μέτρων δυναμικό βάδισμα. 

Οι νικητές στα 10.000 μέτρα είναι οι:

Νίκος Σταθακόπουλος από τον Run Αμαλιάδα

Χρήστος Αδαμόπουλος από τον Peak performance triathlon

Γεράσιμος Ζαχαράκος από το Μάραθο

Παναγιώτης Δημητρακόπουλος από τον Α.Ο. Φιλιατρών

Βασίλης Βασιλείου από τον Run Αμαλιάδα

Ευστάθιος Δημητρακόπουλος από τον ΣΔΥ Μεσσηνίας

Οι νικήτριες στα 10.000 μέτρα είναι οι:

Ιουστίνη Μαυροπούλου από τον Α.Ο. Φιλιατρά

Σταυρούλα Μπάκα από τον ΣΔΥ Μεσσηνίας

Μανταλίνα Δημητροπούλου από την Πύλο

Θεοδώρα Σαμαρτζή, ανεξάρτητη

Βίκυ Λεκαντή από την Κυπαρισσία

Τσουκαλά Κωνσταντίνα από τη Δράμα


Χαιρετισμός από τον δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, κατά την απονομή των κυπέλλων

Οι ενήλικες νικητές στα 4.000 μέτρα είναι στους άντρες οι Αχιλλέας Μπενάρδος, Ιωάννης Δημόπουλος και Παναγιώτης Κυριακόπουλος και στις γυναίκες οι Ελένη Ψύρρου, Γεωργία Πουλοπούλου, Πολυξένη Στρατικοπούλου.

Το βράδυ του Σαββάτου στην Κυπαρισσία πραγματοποιήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο η 7η Λευκή Νύχτα. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα, Κυριακή, με τον πανηγυρικό Εσπερινό στην Αγία Τριάδα Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας, ενώ αύριο, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, θα τελετή η πανηγυρική Θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας. 

Στ.Μ.