Σάββατο, 26 Μαϊος 2012 13:09

Σημαντική ημερίδα απόψε για τα κουνούπια και την ελονοσία

Μιχαήλ Μιχαήλ, Παναγιώτης Νίκας, Αικατερίνη Λαμπροπούλου, Χριστίνα Κτίστη Μιχαήλ Μιχαήλ, Παναγιώτης Νίκας, Αικατερίνη Λαμπροπούλου, Χριστίνα Κτίστη

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Η ελονοσία φαίνεται ότι επανέρχεται στην Ελλάδα, γι’ αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί απόψε, Σάββατο, στις 7.30 στο Πνευματικό Κέντρο, για τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε όλοι ενάντια στον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που έχει ως θέμα: «Λοίμωξη Ιού του Δυτικού Νείλου, Ελονοσία, Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια» παρουσίασαν χθες, σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχαήλ Μιχαήλ, η γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας Αικατερίνη Λαμπροπούλου και η νοσηλεύτρια λοιμωδών λοιμώξεων της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, Χριστίνα Κτίστη.
Ο κ. Μιχαήλ τόνισε ότι άμεσος κίνδυνος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, ωστόσο σημείωσε ότι επιβάλλεται να λαμβάνονται μέτρα που αποτρέπουν τη δημιουργία εστιών κουνουποειδών, διότι φαίνεται ότι υπάρχουν περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης ελονοσίας.
Η κ. Λαμπροπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι μπορούμε να διαφυλάξουμε την υγεία μας, χωρίς δαιμονοποιήσεις και διάφορους κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας, καθώς και τους ιατρούς για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν την ενημερωτική αυτή εκδήλωση για το κοινό και στη συνέχεια έκανε αναφορά στα κρούσματα της νόσου.
Υπενθυμίζεται ότι η ημερίδα αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση εκδήλωσης κρουσμάτων λοίμωξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου/Ελονοσία.