Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 12:15

Φύση και πολιτισμός στο Αγρόκτημα Μαρίνη

Φύση και πολιτισμός στο Αγρόκτημα Μαρίνη

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
Την πρώτη γεύση την πήραμε πέρυσι το καλοκαίρι με την όμορφη συναυλία των encardia. Φέτος, το Art Farm Αγρόκτημα του Σωτήρη Μαρίνη, με το πέτρινο θέατρο που βλέπει στον μεσσηνιακό κόλπο και την πόλη της Καλαμάτας, ξεκινά με ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο…

Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η ορχήστρα του παρουσιάζουν τραγούδια που ερμήνευσε ο μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης. Συμμετέχουν: Γιώργος Γουρζουλίδης - ακορντεόν/πλήκτρα, Βαγγέλης Κονταράτος - κιθάρα, Βασίλης Παπαδόπουλος - μπουζούκι, Πέτρος Πελέλης - κρουστά, Πόλυς Πελέλης - μπάσο. Τον Γεράσιμο Ανδρεάτο συνοδεύει η Ειρήνη Τουμπάκη.
Το πρόγραμμα του Ιουνίου συνεχίζεται ως εξής:
Παρασκευή 17 - Κυριακή 19/6: Fête de la musique: Τριήμερο Μουσικό Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
17.06 Βραδιά Gipsy Jazz με τους Diminuita
18.06 Latin Live σε ρυθμούς Salsa, Bachata και Rumba
19.06 Βραδιά Soul Jazz με τη Νάσια Γκόφα
Σάββατο 25.06 Χρήστος Θηβαίος

Το Art Farm - Αγρόκτημα Μαρίνη είναι ένα πρότυπο πολιτιστικό αγρόκτημα λίγο έξω από την Καλαμάτα (Μεγάλη Μαντίνεια), που αναδεικνύει την αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και σαν στόχο έχει την ενημέρωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία των επισκεπτών. Σε μια έκταση 5.500 τ.μ. το Art Farm συνδυάζει τη μοναδικότητα της φύσης και την ανθρώπινη έμπνευση, προσφέροντας εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους. Ο Πολυχώρος αποτελείται από το πέτρινο αμφιθέατρο, όπου φιλοξενούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την καλοκαιρινή σαιζόν, το κεντρικό κτίριο 120 τ.μ., στο οποίο διεξάγoνται παντός τύπου σεμινάρια, συγκεντρώσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και τα πέντε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια, όπου οργανώνονται σεμινάρια εκμάθησης της αγροτικής κουλτούρας.