Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 15:54

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Ουέμπλεϊ, 45 χρόνια πριν

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΣΙΝΕ 
Τα περασμένα μεγαλεία θα έχουν την ευκαιρία να αναπολήσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού αλλά και οι υπόλοιποι ποδοσφαιρόφιλοι, αύριο Πέμπτη, στο Καφέ Σινέ, όπου θα γίνει η προβολή του τελικού του 1971, με αντίπαλο τον Άγιαξ… 

Γράφουν οι διοργανωτές της προβολής:
''Πράσινο τον Τάμεση θέλω να δω
μέσα σ' ένα κύπελλο χρυσό
κι έξω από το Μπάκιγχαμ έχω ένα σκοπό
να κολλήσω το τριφύλλι θυρεό...''
Το ''Καφέ-Σινέ'' (συνοικισμός Αρμένικα, Καλαμάτα) με αφορμή τη συμπλήρωση των 45 χρόνων από το παναθηναϊκό έπος γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμίζει την κορυφαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Ουέμπλεϊ στις 2 Ιουνίου 1971.
Για να φτάσει στον τελικό είχε αποκλείσει την Ζενές Ες (Λουξεμβούργο), την Σλόβαν Μπρατισλάβας, την Έβερτον και τον Ερυθρό Αστέρα. Στον τελικό παρατάχθηκε με τους Οικονομόπουλο, Τομαρά, Σούρπη, Καμάρα, Βλάχο, Ελευθεράκη, Καψή, Δομάζο, Φυλακούρη, Γραμμό, Αντωνιάδη.
Η ομάδα είχε αρχίσει να διαμορφώνεται από τον αναμορφωτή Στέφαν Μπόμπεκ και τον συνεχιστή του Λάκη Πετρόπουλο. Το καλοκαίρι του 1970 προπονητής ανέλαβε ο ''καλπάζων συνταγματάρχης'' Φέρεντς Πούσκας.
Σημαντικό μερίδιο στο χτίσιμο της ομάδας είχαν οι βοηθοί του, Γαβρίλος Γαζής και Γιάννης Τζουνάκος, καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Κίτσος.
Η προβολή (με γερμανική περιγραφή) θα γίνει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 9 μ.μ.
Μαζί μας θα είναι και Καλαματιανός που βρισκόταν στις κερκίδες εκείνο το βράδυ.
Όσοι έζησαν τα γεγονότα να καταθέσουν μια μαρτυρία, και όσοι δε ζούσαμε τότε, να δούμε και να σχολιάσουμε τον αγώνα».