Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 12:12

Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα το Σάββατο στην Καλαμάτα

Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα το Σάββατο στην Καλαμάτα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Τρία χρόνια έχουν περάσει από την πολιτική δολοφονία του εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και η δίκη για την υπόθεση εξακολουθεί να καθυστερεί. Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 18ης Σεπτέμβρη, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του, το Σάββατο 17/9 στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία 23ης Μαρτίου...

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

«Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν ήδη από τη στυγερή και απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτέμβρη του 2016.

Η δολοφονία αυτή δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ήταν η κορύφωση μιας πολύχρονης εγκληματικής δράσης των νεοναζί, που περιλάμβανε βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες και μετανάστριες, ύπουλα χτυπήματα εναντίον αντιφασιστών αγωνιστών, φτάνοντας μέχρι την οργάνωση πογκρόμ και δολοφονιών μεταναστών (Σαχζάντ Λουκμάν) και δημοκρατικών πολιτών, με την ανοχή ή και κάλυψη της αστυνομίας.

Οι μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου, άνοιξαν το δρόμο στο χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και υποχρέωσαν την εξουσία να ξεκινήσει την ποινική δίωξή της.

Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε όταν βλέπουμε τη δίκη να έχει κωλυσιεργήσει, όταν βλέπουμε τους νεοναζί να σηκώνουν κεφάλι και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, απέναντι στα προβλήματα και τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι και δολοφονικό χέρι. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βγει δυναμικά στο δρόμο. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια, τον αυταρχισμό και την καταστολή, είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων, είναι αγώνας για ελευθερία και αξιοπρεπή ζωή.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το Σάββατο 17/9 στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία 23ης Μαρτίου της Καλαμάτας».