Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 20:53

Νέα μεγάλη διοργάνωση από τον Αθλητικό Οργανισμό: Κ21 Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Έκτωρ Τσατσούλης και Νίκος Μπασακίδης Έκτωρ Τσατσούλης και Νίκος Μπασακίδης

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ 
Νέα αθλητική εκδήλωση, τον ημιμαραθώνιο Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί την άλλη Κυριακή, 9 Οκτώβρη, διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου. Θα είναι ένας αγώνας σε επίπεδη διαδρομή, γρήγορος δηλαδή και οπωσδήποτε ενδιαφέρον για όσους προετοιμάζονται για τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα γίνει στα μέσα Νοέμβρη. Την παρουσίαση του ημιμαραθώνιου Καλαμάτας έκανε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Νίκος Μπασακίδης, που συνέδεσε την αθλητική εκδήλωση και με τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 από την Καλαμάτα. Στη συνέντευξη μίλησε και ο επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Έκτωρ Τσατσούλης…

Ο Νίκος Μπασακίδης σημείωσε ότι ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μαζικού αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού, ότι αφετηρία και τερματισμός θα είναι η προκυμαία του λιμανιού, ενώ οι δρομείς θα τρέξουν από τη Ναυαρίνου μέχρι το Elite, εκεί θα γυρίσουν και θα συνεχίσουν να τρέχουν μέχρι την πίστα καρτ, όπου επίσης θα γυρίσουν για τον τερματισμό στην προκυμαία. Παράλληλα θα γίνει αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων στη διαδρομή προκυμαία-Elite-προκυμαία.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού πρόσθεσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=5b10498de73a39817732a4b5fa31c416.
Τέλος, ο Νίκος Μπασακίδης σημείωσε ότι ο αγώνας θα συμβάλλει και στην προώθηση-προβολή της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, ενώ κλείνοντας σημείωσε, αναφερόμενος πάντα στην υποψηφιότητα της πόλης και στον ημιμαραθώνιο «στον αγώνα για τον τίτλο συμμετέχουμε όλοι».
Από την πλευρά του ο Έκτωρ Τσατσούλης σημείωσε ότι με χαρά δέχτηκε το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 να υπάρχει αυτή η σύνδεση του ημιμαραθώνιου με την υποψηφιότητα της πόλης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Τόνισε δε ότι και το Γραφείο Υποψηφιότητας έκανε έναν μαραθώνιο μέχρι να ετοιμάσει το φάκελο υποψηφιότητας και τώρα βρίσκεται στο τελευταίο κατοστάρι ή, για την ακρίβεια, 44 ημέρες πριν από την απόφαση για το ποια πόλη θα πάρει τον τίτλο. Και αν τον πάρει η Καλαμάτα, συμπλήρωσε, τότε θα ξεκινήσει ένας καινούργιος ακόμη πιο δύσκολος μαραθώνιος. Τέλος ο κ. Τσατσούλης σημείωσε ότι στο πλαίσιο του ημιμαθώνιου το Γραφείο Υποψηφιότητας θα δέχεται εγγραφές για το Πάσο Πολιτισμού αλλά και δηλώσεις υποψηφιότητας εθελοντών για την υποστήριξη του Γραφείου κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Καλαμάτα, στις αρχές Νοέμβρη, η ευρωπαϊκή επιτροπή επιλογής για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Στ.Μ.