Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 12:08

"Η φυματίωση σήμερα" στην Καλαμάτα

"Η φυματίωση σήμερα" στην Καλαμάτα

ΣΑΒΒΑΤΟ
«Το νόσημα δεν έπαψε ποτέ να απασχολεί την ιατρική κοινότητα της χώρας μας ενώ οι συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνουμε τώρα έχουν συχνά ενοχοποιηθεί για την εμφάνισή του» σημειώνεται στην πρόσκληση. Πρόκειται για την εκδήλωση με θέμα «Η φυματίωση σήμερα», που διοργανώνουν το Σάββατο 1η Οκτώβρη στην Καλαμάτα η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και η Ομάδα Φυματίωσης της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα του Δήμου, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της ΕΠΕ. Επίσης, την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου από τις 6.30 το απόγευμα, στηρίζει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας με την προβολή μιας πολύ ενδιαφέρουσας ταινίας, την «Πνοή Ζωής» των Δ. Βερνίκου - Π. Βλάχου...

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ομιλίες:

Συντονιστές: Χρυσ. Μπότση, Σταμ. Τσικρικά, Παντ. Αβαρλής

1. Η διαδρομή της φυματίωσης στο χρόνο και στον κόσμο (Σ. Τσικρικά, πνευμονολόγος)

2. Χαρακτηριστικά του μικροβίου (Α. Ξυφτέρη, πνευμονολόγος)

3. Κλινική εικόνα σε όλο το σώμα (Φ. Δαρειωτάκη, πνευμονολόγος)

4. Φυματίωση στο περιβάλλον μας. Τι κάνουμε - Μέτρα προφύλαξης ατομικής προστασίας - ελέγχου (Β.  Κουλουμέντα, πνευμονολόγος)

5. Εμβόλιο - mantoux. Τι προσφέρουν (Μ. Τσόπελα, πνευμονολόγος)

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ «Πνοή Ζωής» των Δ. Βερνίκου και Π. Βλάχου, που χρηματοδοτήθηκε από την πανεπιστημιακή πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι συντελεστές της ταινίας θα είναι παρόντες στην εκδήλωση.