Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 16:38

Ο θεός Έρωτας πέταξε στην Καλαμάτα…

Αντώνης Σταυριανέας, Αναστασία Λιόκουρα, Ελένη Αλειφέρη και Γιώργος Παπαδάκος Αντώνης Σταυριανέας, Αναστασία Λιόκουρα, Ελένη Αλειφέρη και Γιώργος Παπαδάκος

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ 
Από τη Δευτέρα βρίσκεται στην Καλαμάτα ο φτερωτός θεός του Έρωτα… Ήρθε για το 29ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, το οποίο ξεκινά επίσημα την Παρασκευή, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, αλλά οι παράλληλες προβολές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας. Το θέμα του συνεδρίου, που επιλέχτηκε από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχης Καλαμάτας, «Ο Έρωτας στον κινηματογράφο». Κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις απεύθυναν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη…

Η εκπρόσωπος της Λέσχης, Αναστασία Λιόκουρα, τόνισε ότι το συνέδριο της Ομοσπονδίας είναι ένα σημαντικός θεσμός, ο οποίος προωθεί την τέχνη του κινηματογράφου και κάθε χρόνο αναδεικνύει τη Κινηματογραφική Λέσχη που το διοργανώνει. Σημείωσε λοιπόν ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση για την Καλαμάτα. Είπε ότι θα λάβουν μέρος περίπου 100 σύνεδροι εκπρόσωποι κινηματογραφικών λεσχών της χώρας, ενώ οι προσκεκλημένοι εισηγητές είναι 15. Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Έρωτα ως θέματος του συνεδρίου η κ. Λιόκουρα σημείωσε ότι η Νέα Κινητογραφική Λέσχη προχώρησε σε αυτή με βασικό κριτήριο το ότι τα επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα ήταν στη θεματολογία των συνεδρίων των αμέσως προηγούμενων χρόνων αλλά και το ότι ο Έρωτας δεν παύει ποτέ να είναι ένα όμορφο και διαχρονικό συναίσθημα.  
EROTAS-LESXH-19-10-16.jpgΗ αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη, από την πλευρά της σημείωσε ότι η Περιφέρεια αμέσως αποδέχτηκε την πρόταση να υποστηρίξει τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη για την πραγματοποίηση του συνεδρίου στην Καλαμάτα, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση για την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και επιβραβεύοντας τη Λέσχη της Καλαμάτας για το έργο και την προσφορά της.
Οι εκπρόσωποι της Λέσχης, Αντώνης Σταυριανέας και Γιώργος Παπαδάκος, παρουσίασαν του πρόγραμμα του συνεδρίου, το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή, στις 7:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου. Θα προηγηθεί, στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής, στη «Μπουκαδούρα» στο λιμάνι, η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιάννη Σολδάτου «Η Ευδοξία, ο Μίμης και τα κοράκια». Θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Δημήτρης Καλαντίδης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Ανδρέας Τύρος, καθώς και ο εκδότης Νέστορας Πουλάκος, ενώ θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης, η συγγραφέας Ειρήνη Σταματοπούλου και η θεατρολόγος Δήμητρα Πετροπούλου, ενώ θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Την Παρασκευή οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την προβολή της ταινίας «Οι απέναντι» του Γιώργου Πανουσόπουλου.
Το Σάββατο το πρωί θα γίνουν εισηγήσεις του συνεδρίου με ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από τον Έρωτα και τον κινηματογράφο, ενώ στις πέντε το απόγευμα, πάντα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, θα γίνει εργαστήριο με θέμα «Μαθαίνω τον εαυτό μου καλύτερα με ταινίες μικρού μήκους», με συντονιστή τον Αθανάσιο Τσαπελη, πρόεδρο της Λέσχης Κω.
Στις 7:30 το βράδυ του Σαββάτου το συνέδριο θα τιμήσει τον Μεσσήνιο κινηματογραφιστή Σάκη Μανιάτη και θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ταινία του «Ε, Σταύρο! Ε, Μεχμέτ».
Την Κυριακή οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν στην κινηματογραφική Καλαμάτα από την ομάδα «Πάμε Βόλτα».
Στ.Μ.