Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 13:37

Η παρέλαση στην Καλαμάτα, η εκκλησία και οι πολιτικοί στην κατοχή, η κοινωνική Ευρώπη…

Η παρέλαση στην Καλαμάτα, η εκκλησία και οι πολιτικοί στην κατοχή, η κοινωνική Ευρώπη…

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 
Μόνο η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, είχε ένα μέτρο σήμερα, κατά τις δηλώσεις των επισήμων για την 28η Οκτωβρίου του ‘40. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υπουργός Εργασίας και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επανέλαβε το «τροπάριο» για τις μάχες που έχει να δώσει η Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει στην κοινωνική Ευρώπη. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, είπε ότι στην κατοχή έφυγαν όλοι οι πολιτικοί από τη χώρα και ο μόνος συμπαραστάτης των Ελλήνων ήταν η Εκκλησία, η οποία για το λόγο αυτό, συνέχισε, δεν γίνεται από αποξενωθεί από τη συνείδηση του λαού, όπως άφησε να εννοηθεί ότι επιχειρείται. Κατά τα άλλα, η παρέλαση ήταν επιτυχημένη, παρά τη σχετικά απότομη αλλαγή του καιρού…

KATROUGAKLOS-PARELASH-28-2016.jpg«Τέτοιες ημέρες μας δείχνουν ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι πάντοτε μεγαλουργούν», δήλωσε ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος και συνέχισε: «Και μιλάω και για την Αλβανία και για την Εθνική Αντίσταση. Και έχουμε πολλές μάχες μπροστά μας και για τη δημοκρατία και για το κράτος δικαίου και για να ξαναφέρουμε ουσιαστικά τη χώρα μας πίσω στην Ευρώπη».
PARELASH-28-21DS-2016.jpgΟ υπουργός ρωτήθηκε για τη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει με τους θεσμούς σχετικά με τα εργασιακά και απάντησε: «Η μάχη για τα εργασιακά πηγαίνει καλά, ακριβώς γι’ αυτό που είπα προηγουμένως, αυτό που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε την Ελλάδα εκεί που ανήκει, στην κοινωνική Ευρώπη, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ορισμένοι από τους θεσμούς είναι ακραίοι αλλά τους απομονώσαμε σε άλλη διαπραγμάτευση, πιστεύω θα τους απομονώσουμε άλλη μια φορά».
PARELASH-120-PEA-28-OKT-2016.jpgΟ Μητροπολίτης Μεσσηνίας δήλωσε από την πλευρά του: «Η σημερινή ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας του 1940 είναι το αποτέλεσμα της εθνικής ομοψυχίας του ελληνικού λαού. Και σε αυτό τον αγώνα αντίστασης κατά του κατακτητού ο λαός το μοναδικό συμπαραστάτη που βρήκε ήταν την Εκκλησία, η οποία στάθηκε δίπλα του αρωγός και βοηθός όταν όλοι οι άλλοι εγκατέλειψαν το λαό αυτό και βρέθηκαν έξω από τη χώρα. Πιστεύω λοιπόν ότι το σημερινό μήνυμα είναι επίκαιρο για όλους εκείνους οι οποίοι καλλιεργούν τις οποιεσδήποτε μορφές χωρισμού και αποξένωσης της εκκλησίας από την ίδια τη συνείδηση του λαού και προσπαθούν να δημιουργήσουν φραγμούς σε αυτό που ονομάζεται εθνική συνείδηση και ορθόδοξη πραγματικότητα στη ζωή μας. Χρόνια πολλά».
PARELASH-28-OKT--2GYMN-2016.jpgΤέλος η αντιπεριφερειάρχης, Ελένη Αλειφέρη, δήλωσε: «Μέρα τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του ’40. Το έπος του ’40 είναι ο τελευταίος λόγος του ελληνισμού, ο πιο κοντινός σε εμάς, που πρέπει να μας εμπνέει, να μας κινητοποιεί ως λαό, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες και να μας οδηγήσει σε μια νέα συλλογικότητα, απαραίτητη όμως για την επιβίωσή μας ως λαού και ως έθνους».
Στ.Μ.
PARELASH-28-OKT-PAIDAKIA-2016.jpg

PARELASH-28-OKT-LYKEIO-AGORA-2016.jpg

PARELASH-IKAROI-28-OKT-2016.jpg

PARELASH-28-OKT-3O-LYK-2016.jpg

PARELASH-28-OKT-9SP-2016.jpg