Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 12:49

Τρεις Κυριακές για τα παιδιά στην Πειραματική

Κυριακάτικα πρωινά αφιερωμένα στα παιδιά ετοιμάζει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για τις 13, 20 και 27 Νοεμβρίου. Τα έργα που θα παρουσιάσει είναι «Η θυγατέρα του μάγου της άσπρης πέτρας», «Πινόκιο» και «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός»...

Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 11.00 π.μ.

Αφήγηση παραμυθιού

«Η θυγατέρα του Μάγου της άσπρης πέτρας»

Ένα παραμύθι από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας που μιλάει για ένα αγόρι 15 χρόνων, τον Φραντζέσκο. Η αναζήτηση για την αλήθεια της ζωής, τη μαγεία του έρωτα και το μυστικό της άσπρης πέτρας, τον οδηγεί σε πολλές περιπέτειες και του χαρίζει την εμπειρία της ζωής. Ένα μουσικό παραμύθι που αφηγείται η μουσικός Κατερίνα Πετρουλάκη, μέσα από δρώμενα και μουσικές της Κάτω Ιταλίας.

------------------------------------------------------------------------------ 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου, 11.00 π.μ.

Παράσταση κουκλοθέατρου

«Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι

Οι περιπέτειες του Πινόκιο, ενός ξύλινου κούκλου που σκάλισε και δημιούργησε ο μαστρο-Τσεπέτο. Κατεργάρης και ανυπάκουος, γεμάτος όρεξη να μάθει τη ζωή και να χαρεί την ελευθερία του, θα περάσει σταυροδρόμια κι ανηφόρες. Θα συναντήσει πρόσωπα ζωγραφισμένα με αγάπη και σοφία. Αθώος, εύπιστος, περίεργος, ανυπόμονος, όπως άλλωστε είναι κάθε παιδί που δεν γνωρίζει τον κόσμο και τους κανόνες του, θα σκοντάψει πάνω σε σκοτεινές και ύπουλες φιγούρες, θα πέσει στους σκληρούς νόμους της ζωής, θα σπάσει πολλές φορές το κεφάλι του, αυτό το ξύλινο ξερό κεφάλι. Ενώ όμως θέλει να κάνει το σωστό, θα κάνει τα λάθη που ήθελε να αποφύγει. Θα ζήσει τρομακτικές και επώδυνες περιπέτειες. Στο τέλος, όμως, θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του. Θα μεταμορφωθεί σε κανονικό παιδάκι, με σάρκα και οστά, ένα παιδάκι καθωσπρέπει, έτοιμο να περάσει στον κόσμο της ενήλικης ζωής.
Παίζουν: Φανή Αλεξανδρίδη, Σταυρούλα Γκόνου, Νάγια Γραμματικοπούλου, Μαρίζα Νταϊφά, Λέττα Πετρουλάκη.

------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 11.00 π.μ.

Θέατρο Σκιών

«Ο Καραγκιόζης Γραμματικός»

Κλασσική παράσταση του θεάτρου σκιών με αρκετό γέλιο! Ο Πασάς ψάχνει να βρει γραμματικό για το Σαράι. Ο Χατζιαβάτης καλεί για τη θέση και πέφτει πάνω στον Καραγκιόζη, που με πονηριά παίρνει τη δουλειά παρ’ όλο που δεν ξέρει γράμματα. Κωμικές καταστάσεις εκτυλίσσονται καθώς έρχονται οι διάφοροι ήρωες του θεάτρου σκιών στο γραφείο του Καραγκιόζη να τους γράψει γράμμα… Παραδοσιακή κωμωδία που μέσω του χιούμορ θίγει το πόσο σημαντική είναι η μόρφωση για τη ζωή και την ευτυχία μας.
Με τον θίασο του Κωνσταντίνου και της Γεωργίας Δημητρακοπούλου.

Είσοδος: 3 ευρώ
Πληροφορίες: τηλ. 2721021653, 6977437279