Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 13:50

Τιμή στους δημοσιογράφους που κάλυψαν το προσφυγικό στο Αιγαίο από το Ίδρυμα Μπότση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώτος στα αριστερά του ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, Κυριάκος Κορτέσης, κατά την απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση στην Παλαιά Βουλή Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώτος στα αριστερά του ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, Κυριάκος Κορτέσης, κατά την απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση στην Παλαιά Βουλή

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ 
Οι δημοσιογράφοι μέλη της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, οι οποίοι μετέδωσαν τη δραματική προσπάθεια των προσφύγων να περάσουν το Αιγαίο για να φτάσουν σε έναν ειρηνικό τόπο, ανάμεσά τους και οι Μεσσήνιοι Θοδωρής Πυλιώτης στη Χίο και Ηλίας Μαραβάς στη Λέσβο, τιμήθηκαν από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση. Η απονομή των βραβείων έγινε χθες στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος απένειμε τη σχετική τιμητική διάκριση για τους δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα στον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κυριάκο Κορτέση…

Πρόκειται για μια ιστορική τιμητική διάκριση για την άμεση και αντικειμενική κάλυψη της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και την ανάδειξη της αλληλεγγύης στον άνθρωπο, για την πληρότητα της ενημέρωσης με σεβασμό στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, το συμβολικό χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το βραβείο θα διατεθεί σε δημοτικές κοινωνικές δομές του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου που έχουν επιφορτισθεί με την φιλοξενία των προσφύγων.
Τα υπόλοιπα κύρια βραβεία απονεμήθηκαν στους: Αντώνη Σρόιτερ, Διονύση Νασιόπουλο, Αντώνη Ρεπανά, Αναστασία Κοσιώνη. Επίσης ειδικά βραβεία δόθηκαν στους: Αντώνη Αντωνόπουλο, Γεώργιο Γάτο, Ευαγγελία Τσικρικά, Κατερίνα Τασσοπούλου, Νίκο Φιλιππίδη, Ισαάκ Καριπίδη, Χρυσόστομο Πατούλα και Βασίλειο Μπίτση. Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στους: Ανδρέα Μπόμη, Γιάννη Μαμουζέλο, Δίκτυο Εθελοντών “Δημοσιογράφοι σε Δράση”, Εφημερίδα “Κρητική Επιθεώρηση” Ρεθύμνου, Βασίλη Κουτρουμάνο, Εφημερίδα “Ταχυδρόμος” Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Βλάχος και Εφημερίδα “Μαχητής”. Τέλος ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος.