Για την εκδήλωση μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Αριστομένους, εκτός από τον Γιώργο Λαζαρίδη, εκπρόσωπος του Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ «Διαφοροζώ», ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Αντίλογου, ο Παύλος Μπουζιάνης, εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας και ο Βασίλης Χάντζος, εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Όπως σημείωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης, την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος «Διαφοροζώ» σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Μάχη για τα αυτοάνοσα νοσήματα», τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πολιτιστικό Αντίλογο.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σημείωσε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί, ο Πολιτιστικός Αντίλογος, κατά κύριο λόγο διοργανώνει λογοτεχνικές εκδηλώσεις ωστόσο αποφάσισε να λάβει μέρος και σε αυτή την εκδήλωση από ευαισθησία, όταν ο Γιώργος Λαζαρίδης έκανε τη σχετική πρόταση και εξήγησε τη σοβαρότητα του θέματος με τα αυτοάνοσα νοσήματα.
Επεσήμανε ότι ομιλητές θα είναι η πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Μάχη για τα αυτοάνοσα νοσήματα» Έλλη Σπυροπούλου, ο νευρολόγος Παναγιώτης Ηλιόπουλος με θέμα «Σκλήρυνση κατά πλάκας», ο δερματολόγος Χαράλαμπος Μιχαηλίδης με θέμα «Ψωρίαση και λεύκη» και ο ρευματολόγος Κωνσταντίνος Ντελής με θέμα «Ρευματοειδής αρθρίτιδα».
Ο Παύλος Μπουζιάνης τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα του τη συγκεκριμένη εκδήλωση χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς το θέμα της είναι εξαιρετικά σημαντικό, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές.
Τέλος, ο Βασίλης Χάντζος τόνισε ότι η ευαισθησία των φαρμακοποιών για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτοάνοσα νοσήματα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, δεδομένου ότι μέσα από την επαγγελματική και επιστημονική τους δραστηριότητα χρειάζεται να αντιμετωπίσουν και την ψυχολογική και κοινωνική διάσταση του θέματος. Και ο ίδιος ευχαρίστησε θερμά τους υπόλοιπους διοργανωτές τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί θα είναι συνεχώς μαζί τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες.
Στ.Μ.