Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 21:16

Ένα παραμύθι με ειλικρινές τέλος

Καλλιρρόη Βελέντζα, Απόστολος Μεσσανάκης Καλλιρρόη Βελέντζα, Απόστολος Μεσσανάκης

 

Της Μαρίας Νίκα 
Μια μικρή γοργόνα σώζει από βέβαιο πνιγμό έναν νεαρό πρίγκιπα, τον οποίο ερωτεύεται. Για να βρεθεί κοντά του θυσιάζει τα πάντα, αποφασίζει να βγει στη στεριά και να γίνει άνθρωπος με ό,τι κόστος κι αν έχει αυτό για την ίδια, ελπίζοντας στην αγάπη του. Όμως τα πράγματα συχνά δεν έρχονται όπως θα θέλαμε…

Με τη «Μικρή Γοργόνα», το τρυφερό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που μιλά για την ανεκπλήρωτη αγάπη και την αυτοθυσία, εγκαινιάζει την παιδική του σκηνή το Θέατρο Νηπιαγωγείο της οδού Λεΐκων 24, στην Καλαμάτα. 

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, οι δύο πρωταγωνιστές της παράστασης από την ομάδα Re-Act, Καλλιρρόη Βελέντζα και Απόστολος Μεσσανάκης, μίλησαν για το έργο που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Η παράσταση δεν έχει το κλασικό «happy end», καθώς η ομάδα επέλεξε το τέλος που δίνει στο παραμύθι του ο Άντερσεν και όχι μια από τις ευχάριστες εκδοχές που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς. «Δε θα λέγαμε ότι το τέλος είναι κακό. Είναι ένα τέλος ειλικρινές. Γιατί έτσι είναι στη ζωή, δεν γίνεται πάντα να κερδίζουμε», σημείωσε η Καλλιρρόη Βελέντζα, η οποία έχει επίσης επιμεληθεί το κείμενο και έχει σκηνοθετήσει το έργο. «Διαλέξαμε αυτό το τέλος, γιατί πιστεύουμε ότι λειτουργεί πιο θρεπτικά για την ψυχή μας» πρόσθεσε, ενώ παρατήρησε ότι η ομορφιά μπορεί να υπάρχει και σε θλιμμένα πράγματα.

Στην αναγέννηση που μπορείς να πετύχεις μέσα από το «χάσιμο» αναφέρθηκε ο Απόστολος Μεσσανάκης, με αφορμή το «ειλικρινές» τέλος. Τόνισε επίσης την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ομάδα Re-Act το θέατρο για παιδιά. «Είναι τεράστια η ευθύνη, τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου. Μέσα από το θέατρο αναπλάθεται η ψυχή και ο εγκέφαλός τους, μπορούν να γίνουν καλύτεροι θεατές και καλύτεροι άνθρωποι».

Αναφερόμενη στο θέατρο για παιδιά και η Καλλιρρόη Βελέντζα, σημείωσε ότι καλλιεργεί την αισθητική, εξάπτει το συναίσθημα, δημιουργεί θεατές με αισθητική και κρίση. Στόχος, μάλιστα, του Θεάτρου «Νηπιαγωγείο» είναι να ανεβάζει κάθε χρόνο ένα έργο για παιδιά το οποίο θα παίζεται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Από τις 5 Φεβρουαρίου η «Μικρή Γοργόνα» θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι και καθημερινές για σχολεία.

Επιμέλεια κειμένου - σκηνοθεσία: Καλλιρρόη Βελέντζα

Παίζουν: Καλλιρρόη Βελέντζα, Απόστολος Μεσσανάκης

Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Μηλιαρέση

Ήχος - φώτα: Ομάδα Re-Act

Η ομάδα ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Τιμή εισιτηρίων: ενήλικες 7 ευρώ, παιδιά 5 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6948930181

Ακολουθεί βίντεο

Πολυμέσα