Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 21:49

Τεράστια η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά να μην τα φοβόμαστε…

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ένα δέος και μια ταραχή προκάλεσαν, τουλάχιστον σε μερικούς από το κοινό που γέμισε το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των πανεπιστημιακών καθηγητών και άλλων ειδικών για την τεράστια δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Δέος γιατί πρόκειται για ισοπεδωτική δύναμη που χαλιναγωγεί την κοινή γνώμη ακόμη και με ανύπαρκτες ειδήσεις ή και με «μετα-αληθινές» ειδήσεις. Ταραχή γιατί αυτή η δύναμη απειλεί ακόμη και να εξαφανίσει τις διαπροσωπικές σχέσεις και να ελέγξει απόλυτα την πολιτική επικοινωνία. Ταυτόχρονα όμως, όπως υπογράμμισε ιδίως ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, η δύναμη αυτή είναι κάτι εντελώς καινούργιο στην κοινωνία των ανθρώπων και το καινούργιο δεν πρέπει να φοβίζει. Ο δε Χρήστος Μπούρας, αναπληρωτής πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τόνισε ότι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης «ή θα τα κατακτήσουμε ή θα μας κατακτήσουν» και πως η τελική έκβαση εξαρτάται περισσότερο από εμάς τους ίδιους…

TATOULHS-NIKOLAKOU-KEK-FORTSAKHS-22-03-17.jpgΉταν οι εισηγήσεις που έγιναν το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην Καθημερινή Ζωή». Την ημερίδα οργάνωσε το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οι εκπρόσωποι του οποίου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του, περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης και ο διευθυντής του, Παναγιώτης Τζαβάρας, έλαβαν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους.
Εισηγητές ήταν ο ίδιος ο Παναγιώτης Τζαβάρας, ο Χρήστος Μπούρας, ο Κώστας Θεολόγου, καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Πολιτισμού στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Σπυρίδων Στέλιος, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής Επικρατείας και καθηγητής της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συντόνισε ο Απόστολος Γκούνης.
Στ.Μ.