Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 20:51

Ανυπομονησία για τις ιπποδρομίες του Αγίου Γεωργίου στο Πλατύ

Αναστασία Μπελογιάννη, Νίκος Μπασακίδης, Γιώργος Φάββας, Νίκος Νίκας και Νίκος Λίβας Αναστασία Μπελογιάννη, Νίκος Μπασακίδης, Γιώργος Φάββας, Νίκος Νίκας και Νίκος Λίβας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με χαρά και σχετική ανυπομονησία περιμένουν την Κυριακή ο Δήμος Καλαμάτας, οι κάτοικοι του χωριού Πλατύ και ευρύτερα της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών, οι φίλοι της παράδοσης αλλά και των ιπποδρομιών. Περιμένουν τη μέρα που γιορτάζεται ο Άγιος Γεώργιος και αναβιώνει το έθιμο των ιπποδρομιών στο Πλατύ. Μέρα που θα εγκαινιαστεί και το έργο της ολοκλήρωσης του δημοτικού ιπποδρομίου.
Οι διοργανωτές των ιπποδρομιών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, ανακοίνωσαν ότι στους ιππικούς αγώνες θα λάβουν μέρος περίπου 12 καθαρόαιμα άλογα και 4 ή 5 ντόπια και μιγάδες…

Τα εγκαίνια του ιπποδρομίου θα γίνουν στις 11 το πρωί, μετά τη λειτουργία για τον Άγιο Γεώργιο και μισή ώρα μετά θα ξεκινήσουν οι ιπποδρομίες. Θα γίνουν τέσσερις ιπποδρομίες και περίπου στις 12:30 οι νικητές κάθε ιπποδρομίας θα τρέξουν για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή…
Όπως σημείωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, Γιώργος Φάββας, οι ιπποδρομίες έχουν οργανωθεί από το Δήμο Καλαμάτας, την Τοπική Κοινότητα Πλατέος και το Σύλλογο Φιλίππων Πελοποννήσου, που έχει έδρα στο Πλατύ. Τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Δήμο Καλαμάτας διότι οι ιπποδρομίες στο Πλατύ είναι συνδεδεμένες με την παράδοση της περιοχής.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου του ιπποδρομίου, το οποίο σημείωσε ότι χρηματοδοτήθηκε με 128.000 ευρώ από το πρόγραμμα Leader. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ιππικό κέντρο στο οποίο θα μπορούν να εξασκηθούν ίπποι και αναβάτες από όλη την Πελοπόννησο και ως εκ τούτου αποτελεί μια σημαντική υποδομή για την περιοχή.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος, Νίκος Νίκας, αναφέρθηκε από την πλευρά του στην παράδοση των ιπποδρομιών, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έθιμο με ιστορία περίπου 200 χρόνων. Ο πρόεδρος απεύθυνε πρόσκληση σε όλο τον κόσμο να προσέλθει στη γιορτή και την εκδήλωση, διαβεβαιώνοντας ότι θα παρακολουθήσει ένα εξαιρετικό θέαμα. Σημείωσε επίσης ότι έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος, αν και πρόσθεσε ότι ο κόσμος οφείλει να υπακούει τις υποδείξεις που θα γίνονται από τους διοργανωτές. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς για την υποστήριξή τους.
Ο Κώστας Λίβας, από το Σύλλογο Φιλίππων Πελοποννήσου, παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης των ιπποδρομιών.
Τέλος η Αναστασία Μπελογιάννη, δημοτική σύμβουλος που εκλέγεται στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών και πρόεδρος της Φάρις, επίσης απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στην εκδήλωση, ενώ υπογράμμισε ότι το ιπποδρόμιο στο Πλατύ αποτελεί κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή.
Στ.Μ.