Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 15:45

Βραδιά όπερας στο πατρικό της Μαρίας Κάλλας

Βραδιά όπερας στο πατρικό της Μαρίας Κάλλας

ΝΕΟΧΩΡΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της Μαρίας Κάλλας, στο Νεοχώρι Μεσσηνίας, θα δοθεί η βραδιά όπερας που διοργανώνουν για το Σάββατο 8 Ιουλίου, ο Δήμος Οιχαλίας σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum. Η εκδήλωση με τίτλο «Η δική μας Μαρία» θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ. Συμμετέχουν, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας, η σοπράνο Χρύσα Μαλιαμάνη και ο σολίστ πιάνου Γιάννης Αερινιώτης. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται με αφορμή το έτος Μαρία Κάλλας (2017), τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου...

«Το πατρογονικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας βρίσκεται κουρνιασμένο στην κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία. Αυτό το σπίτι, εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο, πέρασε σχετικά πρόσφατα στην κυριότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος αποφάσισε να το αποκαταστήσει, χρησιμοποιώντας και τα δικά του οικοδομικά υλικά που βρίσκονται σπαρμένα στο χώρο, και να το λειτουργήσει ως  επισκέψιμο μουσειακό και ερευνητικό κέντρο για τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης καλλιτέχνιδας» σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Στην εκδήλωση οι καταξιωμένοι διεθνείς καλλιτέχνες Βασίλης Καβάγιας, Χρύσα Μαλιαμάνη και Γιάννης Αερινιώτης, θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από τις ωραιότερες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου, όπως ο «Ριγκολέτο» και η «Τραβιάτα» (η Παραστρατημένη) του Τζουζέπε Βέρντι ή «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι αλλά και ιταλικές καντσονέτες όπως το «Core 'Ngrato» (Αχάριστη Καρδιά) ή το πασίγνωστο τραγούδι «Γρανάδα», αλλά και το «Συ μου πήρες πια το νου και την καρδιά», από την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Η είσοδος στο χώρο θα είναι ελεύθερη.