Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 13:56

Όσο δεν ρίχνονται όλοι στη μάχη κατά των ναρκωτικών τόσο η μάστιγα θα εξαπλώνεται

Όσο δεν ρίχνονται όλοι στη μάχη κατά των ναρκωτικών τόσο η μάστιγα θα εξαπλώνεται

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ 
Η αποχή από τη μάχη κατά των ναρκωτικών σημαίνει συνενοχή για τις απόλυτα καταστροφικές συνέπειές τους. Αυτό το μήνυμα βγήκε χθες από την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Μια εκδήλωση του Δήμου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο-Οξυγόνο. Όπως υπογράμμισαν οι ομιλητές, η μάχη γίνεται όλο και πιο δύσκολη γιατί η τεχνολογική πρόοδος προσφέρει στους εμπόρους, τους παραγωγούς, τους διακινητές τρόπους ώστε να δρουν χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν εύκολα. Και επιπλέον, η εμπορία ναρκωτικών είναι από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες γι’ αυτό και οι οργανώσεις εμπορίας είναι αδίστακτες στην προσπάθειά τους να προασπίσουν τα τεράστια κέρδη τους. Αυτό που επιβάλλεται να κάνει ο καθένας μας είναι να ευαισθητοποιηθεί για το καταστροφικό πρόβλημα και με τον τρόπο του να εμποδίσει την εξάπλωσή του. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, κάθε εξαρτημένος χρήστης για να εξασφαλίζει τη δόση του δημιουργεί άλλους εφτά με οχτώ χρήστες και η πυραμίδα των ναρκωτικών συνεχώς διογκώνεται…

KARAGIANNH-MA-DELHGIANNHS-ANAST-ADAMOPOULOS-MEN-XALDAIOS-PAN-29-06-17.jpg
Μαρία Καραγιάννη, Αναστάσιος Δεληγιάννης, Μένιος Αδαμόπουλος και Παναγιώτης Χαλδαίος
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, ο οποίος τόνισε ότι πρωταρχική προτεραιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για κοινωνικά θέματα, όπως είναι τα ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα. Ο δήμαρχος μίλησε ιδιαίτερα θετικά για το ρόλο και τις προσπάθειες της Αστυνομίας, ενώ τόνισε ότι η συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας και τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα,  είναι πάρα πολύ καλή σε όλους τους τομείς.
Ο αστυνομικός διευθυντής από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει επίγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος γι’ αυτό και το θέμα των ναρκωτικών είναι άμεσης και διαρκούς προτεραιότητας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Αστυνομία από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται η ευαισθητοποίηση όλων και η συνδρομή όλων των φορέων και πολιτών, στο πλαίσιο του ρόλου τους.
POUPOUZAN-PAN-29-06-17.jpg
Ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας
Ομιλητές ήταν ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Εμπόρων Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας Αναστάσιος Δεληγιάννης, ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο-Οξυγόνο, κοινωνικός επιστήμονας Παναγιώτης Χαλδαίος και ο Μένιος Αδαμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης και πρόεδρος των Τοπικών Συμβουλίων Παραβατικότητας.
Την εκδήλωση συντόνισε η αστυνόμος του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, Μαρία Καραγιάννη.
Στ.Μ.