Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 12:29

Ενημέρωση για τις δυσμενείς αλλαγές σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό με τον Γιώργο Ρωμανιά

Δημήτρης Φαββατάς, Σωτήρης Τσώνης, Θανάσης Βασιλόπουλος Δημήτρης Φαββατάς, Σωτήρης Τσώνης, Θανάσης Βασιλόπουλος

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που αγωνιούν για τις αλλεπάλληλες δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό αναμένεται ότι θα γεμίσουν τη Δευτέρα το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όπου ο Γιώργος Ρωμανιάς θα ενημερώσει για το θέμα και θα απαντήσει στα ερωτήματα που θα του τεθούν. Ο Γιώργος Ρωμανιάς, εργατολόγος και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, έρχεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου σε μια εκδήλωση που έχουν συνδιοργανώσει επίσης το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας…

Σε συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση της Δευτέρας, η οποία θα ξεκινήσει στις εφτά το απόγευμα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, τόνισε ότι ο Γιώργος Ρωμανιάς είναι ένας πολύ καλός γνώστης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού και θα απαντήσει στα ερωτήματα που θα του θέσει ο κόσμος.
ROMANIAS-GIORGOS-29-10-15.jpgΑναφερόμενος γενικότερα στο ασφαλιστικό ο κ. Τσώνης υπογράμμισε ότι με το τελευταίο νόμο, γνωστό ως νόμο Κατρούγκαλου, το ασφαλιστικό έχει πάρει το χαρακτήρα ενός φορολογικού συστήματος, που δεν δίνει κίνητρα στους εργαζόμενους να δουλέψουν και να κολλήσουν περισσότερα ένσημα διότι αυτό σημαίνει μεγαλύτερη φορολόγηση. Αντίθετα, συνέχισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, με τον νόμο αυτό, με τη μείωση των συντάξεων, με την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, το ασφαλιστικό δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει και θα συνεχιστεί η επιβολή και άλλων δυσβάσταχτων μέτρων κατά των εργαζόμενων και συνταξιούχων.
Επιπροσθέτως ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι θετικά στοιχεία είχε ο ασφαλιστικός νόμος Ρέππα, το 2002, ο οποίος όμως είπε ότι δεν απέδωσε λόγω των λαθών που έγιναν σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή πολιτικής της χώρας και λόγω της κρίσης που ακολούθησε.
Αυτό που χρειάζεται, είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Τσώνης, είναι να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα απαντάει σε όλα τα προβλήματα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, Θανάσης Βασιλόπουλος, από την πλευρά του συνεχάρη το Εργατικό Κέντρο γι’ αυτή την πρωτοβουλία του και απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους του να προσέλθουν στην ενημερωτική εκδήλωση με τον Γιώργο Ρωμανιά και να θέσουν τα ερωτήματά τους.
Ανάλογο κάλεσμα απεύθυνε στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς, σημειώνοντας επίσης ότι στα οχτώ μνημονιακά χρόνια έχουν αλλάξει τα πάντα και μια τέτοια εκδήλωση έχει εξαιρετική ενημερωτική σημασία.
Στ.Μ.