Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 15:00

«Πάμε Πάρκο» για πικ-νικ και εργαστήρια

«Πάμε Πάρκο» για πικ-νικ και εργαστήρια

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ» 
Στη δράση «Πάμε πάρκο», η οποία έχει χαρακτήρα ενημέρωσης και αναψυχής και περιλαμβάνει πικ-νικ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο και εργαστήρια σχεδίου (καρικατούρες), ύφανσης, γιόγκα, ανακύκλωσης, χορού και θεάτρου, προκαλεί τον κόσμο της περιοχής η Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων. Το «Πάμε Πάρκο» θα γίνει το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη από τις έξι το απόγευμα μέχρι το βράδυ…

Στη δράση αυτή θα παρουσιαστεί το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό έργο του DominiqueShi, Γάλλου φωτογράφου, που έχει αφιερωθεί στη λήψη φωτογραφιών χορευτών, ενώ τα εργαστήρια θα γίνουν από ντόπιους εθελοντές. Επίσης θα λειτουργήσει σημείο ενημέρωσης για την  Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία, τη δράση του προγράμματος ERASMUS+ που δίνει τη δυνατότητα σε νέους να λάβουν υποτροφία για να ζήσουν μια μαθησιακή εμπειρία στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, στόχος της δράσης αυτής είναι να προωθηθεί η σημασία και η δύναμη του εθελοντισμού, της διαπολιτισμικής ανταλλαγής, της ανταλλαγής γνώσεων, της ενεργής συμμετοχής και της αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της δράσης έχει ως εξής:

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Εργαστήρια (Ύφανση, Σχέδιο, Γιόγκα, Ανακύκλωση, θέατρο, χορός)

18:00 – 20:00

Έκθεση Φωτογραφίας (Dominique Shi):

18:00 – 23:00

Προβολή βίντεο (Dominique Shi):

21:30 – 23:00

EVS Info point:

18:00 – 21:00

Πικ-Νικ:

20:00 – 23:00

Οι διοργανωτές προτρέπουν ακόμη: «Συναντήστε τους φίλους σας, τους γείτονές σας και τους εθελοντές από την ΚΑΝΕ και από Κέντρο Νέων. Μοιραστείτε το φαγητό σας και την καλή σας διάθεση! Χαλαρώστε με γιόγκα, εκφράστε τη δημιουργικότητά σας με σχέδιο και ύφανση, απαλλαγείτε από τα σκουπίδια με το εργαστήριο ανακύκλωσης, εκφραστείτε μέσα από χορό, δείξτε τα συναισθήματά σας με θέατρο, εξερευνήστε δυνατότητες διεθνούς εθελοντισμού στο info-point».