Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 23:55

"Το Σκλαβί" από την Πειραματική που συνεχίζει με δημιουργικό πάθος την πορεία της

Δέσποινα Δρεπανιά, Λέττα Πετρουλάκη, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας Δέσποινα Δρεπανιά, Λέττα Πετρουλάκη, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ
Με το πάθος της δημιουργικότητας και της ποιότητας που τη διακρίνει, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας προσφέρει και πάλι στο κοινό τη θεατρική παράσταση που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, το «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, ξεκινώντας τη νέα της θεατρική σεζόν και έχοντας ετοιμάσει ένα πλούσιο και κυρίως γόνιμο πνευματικά πρόγραμμα. Η παράσταση «Το Σκλαβί» παρουσιάζεται την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (15-17/9), στις 8:30 το βράδυ, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, σε σκηνοθεσία και αυτοσχεδιασμούς Δέσποινας Δρεπανιά και Κωνσταντίνου Μαραβέλια, μουσική Νίκου Κυπουργού, στίχους τραγουδιών Λίνας Νικολακοπούλου, σκηνικά-κοστούμια Κατερίνας Μηλιαρέση, φωτισμούς Γιάννη Τσιούπα, διδασκαλία τραγουδιών Κατερίνας Πετρουλάκη. Για την παρουσίαση της παράστασης και το πρόγραμμα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας για τη νέα σεζόν μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρός της Λέττα Πετρουλάκη και η Δέσποινα Δρεπανιά με τον Κωνσταντίνο Μαραβέλια…

21432694_10210438375981835_8194142362482384836_n.jpgΌπως σημείωσε η κ. Πετρουλάκη, το έργο «Το Σκλαβί» αποτελεί μια πολύ ευαίσθητη ιστορία, είναι βραβευμένο και έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, ιδιαίτερα μεγάλους που θέλουν να νοιώθουν παιδιά.

Σε ό,τι αφορά τη νέα σεζόν η κ. Πετρουλάκη ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στη θεατρική ομάδα, ενώ μαθήματα στα τμήματα θεατρικών παιχνιδιών ξεκινούν στις 6 και 7 Οκτώβρη. Ανακοίνωσε ότι η Πειραματική θα ετοιμάσει ένα παραμύθι για παιδιά που θα παρουσιαστεί τα Χριστούγεννα, ενώ η επόμενη μεγάλη θεατρική παράσταση θα ανέβει τον Ιούλιο του 2018. Είπε ακόμη η κ. Πετρουλάκη ότι ξεκινούν από τώρα οι προετοιμασίες για το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, το οποίο θα είναι πιο διευρυμένο, ενώ θα δώσει βάρος και σε παραστάσεις για μεγάλους. Ανέφερε επίσης ότι θα πραγματοποιηθούν πολλά εργαστήρια για ενήλικες και ιδιαίτερα εργαστήρια για την κατασκευή κούκλας. Τέλος σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί και ένα πρωτότυπο σεμινάριο, που θα αφορά τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό, με θέμα την ετοιμασία παραστάσεων θεάτρου, χορού, μουσικής.

Η Δέσποινα Δρεπανιά ανέφερε ότι η θεατρική χρονιά που ολοκληρώνεται ήταν για εκείνη κουραστική, ταυτόχρονα όμως της έδωσε μεγάλη χαρά γιατί συνεργάστηκε και πάλι με την Πειραματική Σκηνή και με ανθρώπους που τους γνώρισε στην παιδική τους ηλικία, όπως τον Κωνσταντίνο Μαραβέλια, δημιουργώντας μαζί τους ένα θεατρικό χώρο μέσα στο όνειρο και κάνοντας ένα ταξίδι μέσα στον εαυτό της.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μαραβέλιας σημείωσε ότι αισθάνεται ευχαριστημένος και υπερήφανος γιατί μέσα από τη δουλειά που έγινε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τα παιδιά της Πειραματικής Σκηνής κατάφεραν να γίνουν μια ομάδα και να δημιουργήσουν μια παράσταση χωρίς πρωταγωνιστές και χωρίς αναντικατάστατους.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση «Το Σκλαβί», το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ για ενήλικες και 7 για παιδιά, φοιτητές, ανέργους. Προπώληση εισιτηρίων με μειωμένες τιμές 8 ευρώ και 6 το μειωμένο γίνεται στο βιβλιοπωλείο "ΑΝΑΓΝΩΣΗ" (πεζόδρομος Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας) και στο μεζεδοπωλείο "ΣΤΟ ΚΥΜΑ" (οδός Ναυαρίνου 167).
Στ.Μ.