Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 18:51

Τα βραβεία Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη σε τρεις φοιτήτριες του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Τα βραβεία Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη σε τρεις φοιτήτριες του Δήμου Πύλου-Νέστορος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 
Για δέκατη συνεχή χρονιά απονεμήθηκαν βραβεία σε πρωτεύσασες φοιτήτριες του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στη μνήμη του πνευματικού ανθρώπου Θοδωρή Βλαχοδημήτρη και του γιου του Πάνου. Στην εκδήλωση, που έγινε στην Πύλο, ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίου για το έργο του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, κάτι που έγινε αμέσως δεκτό από τον δήμαρχο, Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος όρισε και την οργανωτική επιτροπή…

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στην Γεωργία Παπαγιαννοπούλου, φοιτήτρια της Ιατρικής Πατρών από το Λύκειο Πύλου, την Παγώνα Πετρούλα φοιτήτρια Νομικής Αθηνών από το Λύκειο Χώρας καθώς και την Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου φοιτήτρια Νομικής Κομοτηνής από το Λύκειο Χώρας

Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πύλο και οι βραβευθείσες συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο βαθμό εισαγωγής μεταξύ των εισακτέων από το Δήμο. Η απονομή έγινε από την Βάσω Κωνσταντούρου-Βλαχοδημήτρη.

BLAXODHMHTRH.jpgΌπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «την εκδήλωση χαιρέτησε ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Διευθυντής του Λυκείου Πύλου και τέως Δήμαρχος Πύλου, κος Χρονόπουλος Γεώργιος.

Στην συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του κ. Θανάση Παντέ, Δημοσιογράφου, με τίτλο: «Ξαναανακαλύπτοντας την σημασία της ποίησης και της κριτικής μέσα από το έργο του Θ. Βλαχοδημήτρη», και έπειτα απαγγέλθηκαν ποιήματα και αποσπάσματα  του συγγραφικού του έργου από  τον οδοντίατρο κ. Ηλία Καραμπάτσο και τον ηθοποιό κ. Νίκο Καλογερόπουλο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κος Παντές πρότεινε την διοργάνωση Συνεδρίου Φιλοσοφίας γύρω από το συγγραφικό έργο του Θ. Βλαχοδημήτρη, γεγονός που ό Δήμαρχος αποδέχθηκε αμέσως ορίζοντας ως επιτροπή διοργάνωσης τους κ. Άγγελο Λάππα καθώς και Ηλία Καραμπάτσο».