Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 21:44

Σημαντικοί αθλητές από 13 χώρες στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Τένις με αμαξίδιο

Σημαντικοί αθλητές από 13 χώρες στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Τένις με αμαξίδιο

ANCIENT MESSENE OPEN 
Μεγαλύτερο, ανταγωνιστικότερο, με οφέλη τόσο για τους αθλητές τένις με αμαξίδιο όσο και για την περιοχή, θα είναι το 2ο Διεθνές Τουρνουά Τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open», μια διοργάνωση που φέρνει τη σφραγίδα του διεθνούς πρωταθλητή Γιώργου Λαζαρίδη και των συνεργατών και υποστηρικτών του και ξεκινάει την Πέμπτη, στο BucaBeach. Ο Γιώργος Λαζαρίδης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου παρουσίασαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, στο EliteCityResort, το πρόγραμμα του τουρνουά, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει τη διοργάνωση, στην οποία θα αγωνιστούν σημαντικοί αθλητές του τένις με αμαξίδιο…

Παρότι πρόκειται μόλις για το 2ο Διεθνές Τουρνουά «Ancient Messene Open», ο Γιώργος Λαζαρίδης δήλωσε με ικανοποίηση ότι η διοργάνωση απέκτησε κιόλας μεγάλη δυναμική, «μεγαλώνουμε» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι φέτος θα λάβουν μέρος 50 αθλητές και συνοδοί, από 13 χώρες, όπως την Τουρκία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, το Ισραήλ, την Ελλάδα φυσικά κ.ά

Μάλιστα ο Γιώργος Λαζαρίδης ανέφερε ότι πολλοί από τους αθλητές που θα αγωνιστούν φέτος αγωνίστηκαν και στο περσινό τουρνουά και λειτούργησαν ως πρεσβευτές της διοργάνωσης, προφανώς επειδή έμειναν ικανοποιημένοι τόσο από τη διοργάνωση όσο και από την ομορφιά της περιοχής.

Στο περιθώριο του τουρνουά, συνέχισε ο διεθνής πρωταθλητής, οι αγωνιζόμενοι θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη, θα επισκέπτονται καθημερινά την Καλαμάτα, στην οποία και θα μείνουν αρκετοί και μετά τους αγώνες.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την Πέμπτη το πρωί, σημείωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης, ενώ την Κυριακή το πρωί θα γίνει ο μεγάλος τελικός.

Τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια για την υποστήριξή της, όπως φυσικά και προς τους χορηγούς.

Η Ντίνα Νικολάκου τόνισε ότι είναι καθήκον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου να στηρίζει τέτοιες εξαιρετικές προσπάθειες, όπως την χαρακτήρισε, διότι έχει να κάνει με αθλητές που ξεχωρίζουν για την εσωτερική τους δύναμη αλλά και με την ανάδειξη της περιοχής ως αθλητικός τουριστικός προορισμός ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Επίσης η Ντίνα Νικολάκου είπε για τον Γιώργο Λαζαρίδη ότι αποτελεί μια άξια προσωπικότητα που δίνει παράδειγμα για το ξεπέρασμα προβλημάτων με ψηλά το κεφάλι.

Ακόμη σημείωσε ότι το γεγονός πως το τουρνουά στηρίζεται από σημαντικούς χορηγούς δείχνει ότι πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια που συνενώνει δυνάμεις.

Τέλος, ο Γιώργος Λαζαρίδης, απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές όσον αφορά την άθληση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, σημείωσε ότι στην Καλαμάτα οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι πολύ παλιές και χρειάζονται βελτιώσεις. Πρόσθεσε όμως ότι προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται διάφορες παρεμβάσεις, ενώ από το Δήμο υπάρχει διάθεση να γίνουν πράγματα.

Σχετικά με το ίδιο ερώτημα η Ντίνα Νικολάκου ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκινάει την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τις αθλητικές υποδομές, το οποίο θα απεικονίζει με ακρίβεια τι υπάρχει και τι χρειάζεται να γίνει, ενώ παρατήρησε επίσης ότι η Καλαμάτα και το Ναύπλιο είναι οι δύο πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχουν προχωρήσει αρκετά βήματα μπροστά σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις όσον αφορά τις παρεμβάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Στ.Μ.