Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 17:19

Τα ανανέωσε όλα η Λίντα Καπετανέα στο Φεστιβάλ Χορού

Η Λίντα Καπετανέα ανάμεσα στην Ελένη Κουτσομανιώτη και τον Νίκο Φίσκιλη από αριστερά και την Αναστασία Μπελογιάννη από δεξιά Η Λίντα Καπετανέα ανάμεσα στην Ελένη Κουτσομανιώτη και τον Νίκο Φίσκιλη από αριστερά και την Αναστασία Μπελογιάννη από δεξιά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗ ΦΑΡΙΣ
Εξαιρετικά ευχαριστημένο έδειξε ότι έμεινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, που συνεδρίασε το μεσημέρι, από τη δουλειά που έχει ετοιμάσει η Λίντα Καπετανέα για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Η χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού τα ανανεώνει ή τα ανανέωσε όλα. Από το λογότυπο του Φεστιβάλ μέχρι τις συνεργασίες του, την εξωστρέφειά του, το άνοιγμά του στον κόσμο. Η Λίντα Καπετανέα παρουσίασε το μεσημέρι όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα…

Το Φεστιβάλ φέτος θα γίνει από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου. Όπως σημείωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια, κ. Καπετανέα, θα γίνουν συνολικά 25 παραστάσεις, περίπου τρεις την ημέρα. Το πρόγραμμα δηλαδή θα είναι πιο πυκνό από κάθε προηγούμενο Φεστιβάλ.

Από τις ομάδες χορού που έχουν προσκληθεί μόνο οι δύο έχουν ξαναέρθει στο Φεστιβάλ, όλες οι υπόλοιπες θα εμφανιστούν για πρώτη φορά.

Η κ. Καπετανέα είπε ότι οι παραστάσεις θα γίνουν μόνο στο Μέγαρο Χορού και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι μεγάλες παραστάσεις είναι δέκα.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια εξήγησε ότι αποφάσισε «να βγει το Φεστιβάλ έξω, στην πλατεία, για να δει επιτέλους το κοινό τι γίνεται μέσα στο Μέγαρο».

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα γίνουν δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού για παιδιά, ενώ τόνισε ότι έχει δώσει μεγάλο βάρος στο εκπαιδευτικό κομμάτι, γι’ αυτό και το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 55 ώρες και θα το κάνουν πολύ σημαντικοί καθηγητές, τους οποίους οι μαθητές θα τους δουν κιόλας να χορεύουν στις παραστάσεις.

Έμφαση στο φετινό Φεστιβάλ, συνέχισε η κ. Καπετανέα, δίνεται στους ερμηνευτές. Όπως πρόσθεσε, είναι ένας ένας διαλεγμένοι, πρόκειται για σπουδαίους καλλιτέχνες».

Επιπλέον η καλλιτεχνική διευθύντρια είπε ότι φέτος θα υπάρχουν και συμπαραγωγές με το Φεστιβάλ Αθηνών και με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Και μέσα από αυτές, συνέχισε, το όνομα της Καλαμάτας και του Φεστιβάλ θα προβληθούν και στο εξωτερικό, γιατί οι συμπαραγωγές θα παρουσιαστούν και άλλες χώρες. Ακόμη πρόσθεσε ότι για το Φεστιβάλ του 2019 ετοιμάζονται δύο συμπαραγωγές με πολύ σημαντικά σχήματα του εξωτερικού.

Η πρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη, η οποία πιστώνεται τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων, συνεχάρη τη Λίντα Καπετανέα, ιδιαίτερα για το ότι κινήθηκε πολύ γρήγορα για την προετοιμασία του Φεστιβάλ.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Πολυχρονόπουλος, τόνισε ότι η Λίντα Καπετανέα έχει την απόλυτη στήριξη της παράταξής του ώστε να επιτύχει στην αποστολή της προς όφελος του θεσμού και της πόλης και εξέφρασε την πεποίθησή του για την επιτυχία αυτή. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η διοίκηση της Φάρις έπρεπε να έχει φέρει έγκαιρα σε επικοινωνία τη Λίντα Καπετανέα με το Διοικητικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι η συνεργασία της καλλιτεχνικής διευθύντριας με το Δ.Σ. θα είναι επωφελής για όλους. Και διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι σε καμία περίπτωση όταν μιλάει για ανάγκη συνεργασίας δεν εννοεί ότι το Συμβούλιο πρέπει να μπλέκεται στα καλλιτεχνικά θέματα της διοργάνωσης αλλά επανέλαβε ότι η συνεργασία και ο διάλογος πρέπει να γίνονται με σκοπό την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει αυτό το Φεστιβάλ προς όφελος της πόλης σε επίπεδο πολιτιστικό, προβολής και γενικότερα.

Τον ενθουσιασμό του για το έργο που επιτελεί για το Φεστιβάλ η Λίντα Καπετανέα εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Φάρις, Δημήτρης Μπούχαλης, ενώ και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε ότι όσα παρουσίασε η καλλιτεχνική διευθύντρια ήταν πολύ ενδιαφέροντα και του προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση.

Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, εξέφρασε και εκείνος τις θετικές του εντυπώσεις και τόνισε ότι είναι ανάγκη για τους θεσμούς να ανανεώνονται και να δημιουργούν τομές, διαφορετικά χάνεται η δημιουργικότητα.
Στ.Μ.