Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 23:40

Φελίνι, Θοδωρής Ξυδιάς και ΔΩΚ για την αυγουστιάτικη πανσέληνο στη Μεσσηνία

Φελίνι, Θοδωρής Ξυδιάς και ΔΩΚ για την αυγουστιάτικη πανσέληνο στη Μεσσηνία

ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΝΕΣΤΟΡΟΣ 
Με εκδηλώσεις στο Κάστρο της Καλαμάτας και στον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου του Νέστορος, στη Χώρα, θα μπορέσει όποιος επιθυμεί να απολαύσει τη μυσταγωγία από τη θέα και τη αίσθηση της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στις 25 και τις 26 Αυγούστου…

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, και φέτος θα ανοίξουν για το κοινό αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία σε όλη τη χώρα για καλοκαιρινές βραδιές κάτω από το φως της πανσελήνου. Προσθέτει το υπουργείο ότι η πανσέληνος του φετινού Αυγούστου έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Στην Καλαμάτα το Σάββατο 25 Αυγούστου, στο Κάστρο και στις εννιά το βράδυ θα προβληθεί η ταινία “La Strada” του Φρεντερίκο Φελίνι. Είναι μια συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου στο Ανάκτορο του Νέστορος θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τον συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Δήμο Πύλου-Νέστορος. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις οχτώ το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Επίσης την Κυριακή 26 Αυγούστου το Κάστρο της Καλαμάτας θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συναυλία που οργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων International Kalamata Music Days.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.