Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 12:28

Παρουσίαση βιβλίου στα Φιλιατρά

Παρουσίαση βιβλίου στα Φιλιατρά

ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ&ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Το βιβλίο του Ανδρέα Ηλιόπουλου «Τα δάκρυα του χρόνου», παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Λιβάνη και ο Όµιλος Δράσεων και Πολιτισµού Φιλιατρών, αυτό το Σάββατο  27 Ιουλίου και ώρα 21:30 στον χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Φιλιατρών.

Για το βιβλίο θα µιλήσουν η Αγγελική Αντωνοπούλου (Αρχαιολόγος) και η Βίβιαν Τσαµάδου (Blogger, στέλεχος Ιδιωτικού Τοµέα). Θα ακολουθήσει συζήτηση µε τους οµιλητές και τον συγγραφέα του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένα αγόρι, σ’ ένα χωριό της Καστοριάς, γεννιέται µ’ ένα άστρο ακατανόητο για τους άλλους. Το µερίδιο που του έδωσαν οι Μοίρες, νανουρίζοντάς τον µε παράξενα λόγια, τον τάσσει κυνηγό του ονείρου του. Βαδίζοντας στα στενά µονοπάτια της ζωής κι έχοντας στο δισάκι του µονάχα τις προσδοκίες του, γνωρίζει τα πρωτοβρόχια της απογοήτευσης, αλλά δεν εγκαταλείπει τις επιδιώξεις του.

Περιορίζεται σε αδέσποτες βόλτες του πείσµατός του και επιλέγει το νέκταρ του ψεύδους προς τους δικούς του για να επιτύχει τον στόχο του. Παγιδευµένος σ’ ένα καταφύγιο επινόησής του και οδοιπόρος της στεγνής πραγµατικότητας, παλεύει µέσα στις αναταράξεις των γεγονότων έχοντας τις κεραίες τεντωµένες. Δεν επιτρέπει στον καβαλάρη της ελπίδας να ξεπεζέψει. Με το καµουτσίκι του πείσµατος τον ωθεί να καλπάζει στα γεγονότα, ενώ αυτός φλερτάρει µε την τρέλα. Την στιγµή που νοµίζει πως όλα έχουν χαθεί, η ζωή, για να εξιλεωθεί, του δίνει τον άσσο που έχει κρυµµένο στο µανίκι. Στο απόγειο της δόξας, ο προσωπικός του βίος βγαίνει σε πλειστηριασµό για να τον εκποιήσουν οι άλλοι. Κάθε στιγµή περνάει από την κόλαση και το καθαρτήριο, δίχως όµως να βρίσκει τον παράδεισο.