Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 19:10

Ο Δήμος Τριφυλίας διοργανώνει και φέτος αφιέρωμα σε λογοτέχνες του τόπου

Ο Δήμος Τριφυλίας διοργανώνει και φέτος αφιέρωμα σε λογοτέχνες του τόπου

ΠΕΛΛΑΣ, ΖΑΔΕΣ, 
ΑΙΝΕΙΑΣ, ΤΡΙΦΥΛΙΟΣ

Και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Τριφυλίας θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα σε Τριφύλιους συγγραφείς, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας προβολής του έργου τους και πνευματικής καλλιέργειας. Το αφιέρωμα θα είναι για τον Όμηρο Πέλλα, το Δημοσθένη Ζαδέ, τον Τίτο Αινεία και τον Θέμη Τριφύλιο.

Προφανώς η εκδήλωση γίνεται χάρη και στη λογοτεχνική κλίση του δημάρχου Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, ο οποίος θα μιλήσει για τον Τίτο Αινεία.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το προσεχές Σάββατο στην Κυπαρισσία με το αφιέρωμα στον Όμηρο Πέλλα, στις οχτώμισι το βράδυ στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος.
Στις 4 Οκτώβρη, πάλι στην Κυπαρισσία, θα γίνει το αφιέρωμα στο Δημοσθένη Ζαδέ. Το Σάββατο 6 Οκτώβρη θα ακολουθήσει στα Φιλιατρά το αφιέρωμα στον Τίτο Αινεία και την Τετάρτη 10 Οκτώβρη θα γίνει στους Γαργαλιάνους το αφιέρωμα στο Θέμη Τριφύλιο.
Το αφιέρωμα γίνεται από το Δήμο Τριφυλίας μέσω της κοινωφελούς του επιχείρησης και σε συνεργασία με την Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της προέδρου της κοινωφελούς επιχείρησης, Βιβής Παντελάκη, επιδίωξη του Δήμου είναι "να στρέψει τα βλέμματα στην πλούσια πνευματική κληρονομιά της Τριφυλίας μέσα από τους τέσσερις σπουδαίους λογοτέχνες. Και οι τέσσερις, παρά το ότι είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, έχουν πλούσιο λογοτεχνικό έργο με πάρα πολλές δημοσιεύσεις αλλά και σημαντικές διακρίσεις. Η παρουσίαση των τεσσάρων λογοτεχνών έχει μια ουσιαστικότερη σημασία για την πνευματική καταξίωση του τόπου μας. Ακόμα το έργο τους εκτός από τη λογοτεχνική του αξία, αποτελεί μια πηγή πληροφόρησης της κοινωνικής ζωής της περιοχής, των εθίμων και των αξιών της εποχής τους".
Σημειώνεται ότι θα συνεργαστεί και το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, τα μέλη του οποίου θα αφηγηθούν αποσπάσματα έργων των συγγραφέων και ποιήματα τους.