Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 11:58

"Απελευθέρωση από την Ινσουλίνη"-Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση

ΜΠΕΝΑΚΗ 11
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη (14η Νοεμβρίου), το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ προβάλλει αύριο (Πέμπτη), στις 21:00, το ντοκιμαντέρ “Journey to a Miracle: Freedom from Insulin” (Ταξίδι στο θαύμα: Απελευθέρωση από την Ινσουλίνη) του Ted Kay, (διάρκειας 57’)...

Μέσα από ενδελεχή έρευνα, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων έφτασε σε μια μνημειώδη ανακάλυψη για πολλές από τις γενετικές μορφές διαβήτη τύπου Ι, δημιουργώντας ένα θαύμα που άλλαξε τη ζωή εκείνων που μπόρεσαν πλέον να απελευθερωθούν από την εξάρτηση στην ινσουλίνη.

Journey to a Miracle: Freedom from Insulin - Trailer from Journey to a Miracle on Vimeo.

Η ταινία συνυφαίνει τις ζωές και τις ιστορίες των επιστημόνων και των ευγνωμόνων οικογενειών που ήλπιζαν και προσεύχονταν για μια θεραπεία για το διαβήτη, αλλά ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους δε φαντάζονταν ότι θα βρεθεί.

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις για το θέμα της ενδοκρινολόγου Γαρυφαλλιάς Τζίφα και της Αθανασίας Καρούνου από το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο (Πέμπτη), από τις 17:00 έως τις 20:00, στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας, "Γλυκιά Μεσσηνία", διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπου μεταξύ άλλων θα γίνονται και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα πολύ σοβαρό μεταβολικό νόσημα. Η εμφάνιση της πάθησης συμβαίνει όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να αξιοποιήσει σωστά τα επίπεδα γλυκόζης παράγοντας ενέργεια, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο αίμα. Χωρίς θεραπεία τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου Ι
Ένα 10% των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, έχουν Τύπου Ι. Πρόκειται για μια αυτοάνοση πάθηση, όπου το ίδιο το σώμα καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη, προκαλώντας γρήγορη αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.
Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου ΙΙ
Ένα 90% των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, έχουν Τύπου ΙΙ. Σε αυτή την κατηγορία, ο οργανισμός είτε παράγει ινσουλίνη που όμως δεν λειτουργεί σωστά, είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, με αποτέλεσμα η γλυκόζη να συσσωρεύεται στο αίμα.